Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında korumaların saldırısı sonucu yaralanan eylemcilerden Seyid Rıza Dersimi, İngiliz gazetesi The Guardian’a yaşadıklarını anlattı.

61 yaşındaki Dersimi, yüzüne yediği tekmelerden dolayı bir dişinin düştüğünü, yemek yiyemediğini söyleyerek “Olacak iş değil. Bize tekme atıyorlardı, ölebilirdim. Burası Amerika. Bu, kabul edilemez ve beni üzen de bu” dedi.

‘KÜFRETTİLER, TEKME ATTILAR’

Gazete Duvar'da yer alan habere göre 1992’den bu yana Amerikan vatandaşı olan Dersimi, Erdoğan’ın korumalarını suçlayarak, takım elbiseli kişilerin yanlarına geldiğini anlattı.

Dersimi, “Bize küfrettiler. Eşime, anneme, anneanneme küfrettiler” diye konuştu.

Dersimi, bir kadının boynundan ‘yakalanıp’ yüzünde yumruk atıldığını görünce yardıma gitmeye çalıştığını ancak üç-dört kişinin kendisini yere itip üst üste tekme attığını söyledi. Dersimi, “Kalkamadım. Başımı kollarımla kapatmaya çalıştım. Tekmelerin ne kadar sürdüğünü bilmiyorum. Sonra ayağa kalktım, kan akıyordu” dedi.

61 yaşındaki protestocu sonrasında ambulansla hastaneye götürüldüğünü, burnuna dikiş atıldığını, kafa travması için tedavi gördüğünü, bir dişinin düştüğünü ve birkaç dişinin sallandığını anlattı.

Dersimi, “Yemek yiyemiyorum. Sadece yoğurt ve çorba tüketebiliyorum. Çiğneyemiyorum” diye konuştu.