Mardin'in Nusaybin ileçesine bağlı Koruköy sakinleri İzmir’de yaşayan akrabalarına ulaşarak, gördükleri baskı, şiddet ve işkenceyi duyurmalarını istedi.

Köyde yaşayanlar, “12 gündür başımıza bombalar yağıyor. Elektrik, yemek yok. Gözaltına alınan herkesi çıplak karın üstünde işkence ettiler” bilgisini paylaştı. 

Dihaber'de yer alan haber şöyle:

İzmir’de yaşayan Koruköy, akrabaların yaşamından kaygılı. Köyde yaşayan akrabaları ile telefonla kısıtlı bir şekilde görüştüklerini aktaran Sare Türk, köyde olan baldızımın kızı ve halasının çocuklarından aldığı bilgileri aktardı. Türk, akrabalarının 12 gündür bombardıman altında olduklarını söylediğini belirtti. 

‘ÇIPLAK BİR ŞEKİLDE KARIN ÜSTÜNDE İŞKENCE EDİYORLAR’

Baldızı ile çok kısa bir telefon görüşmesi yaptığını anlatan Türk, baldızının “Şu an oradaki herkesi gözaltına almışlar ve operasyon yapıyorlar. Oradakileri aradığımızda 12 gündür başımıza bombalar yağıyor. Kardeşimi götürdüler bende nereye götürdünüz diye sorduğumda bize saldırıyorlar. Nereye götürdüler bilmiyorum. Köyde elektrik yok. Yemek yok, aç kalıyoruz. Gözaltına alınan herkesi çıplak edip sabaha kadar karın üstünde işkence ettiler" dediğini aktardı.

‘KİMSE GÖRMÜYORMU BU İNSANLIK SUÇUNU’

Kamuoyundaki sessizliğe dikkat çeken Türk, “Bütün gençlerimizi yok ettiler. Orada’ terörist’ var diyorlar hepsi köylü. Hepsi akrabalarımız onlar akrabalarımızı katlediyorlar. Kimsenin malına mülküne göz koymadık, insanları asıp kesmedik bunu yapmadık, kimse bize ‘terörist’ diyemez. Bombalarla kepçelerle evimiz yıkılıyor" diye konuştu.

‘KİMSENİN KİMSEDEN HABERİ YOK’

Koruköy'de olan kız kardeşi ile yaptığı telefon görüşmenin içeriğini aktaran Hanife Gümüş de, "Günde 3 defa evimizi arama yapıyorlar. Köyün bütün gençlerini toplamışlar. Gençleri sorduğumuzda ise bana saldırdılar. Kimsenin kimseden haberi yok. Ahırları hayvanlarla birlikte ateşe veriyorlar. Komşulardan hasta olanlar var, doktora gidemiyorlar. Elektrik kesik, telefon şebekeleri sağlıklı çekmiyor. Gözaltına aldıklarına her gün işkence yapıyorlar" dediğini söyledi. 

‘BU ZULMÜ KABUL ETMİYORUZ’

Gümüş, şunları söyledi: "Devlet diyor onlar Kukuköy'de ‘terörist’ var. Oradaki herkes bizim köylümüz. Devlet gibi yakıp yıkmadılar ‘terörist’ olsunlar. Devletinin bizimle derdi ne. Devlet biz Kürt’üz diye bize saldırıyor. Ama bilsinler biz Kürt’üz öldürmekle bitmeyiz. Artık bizi nasıl katledebiliriler. Bu yapılan zulmü kabul etmiyoruz. Yapılan katliamı kınıyoruz ve bu zulme sesiz kalmayacağız. Erdoğan ve devleti kınıyoruz. Abluka kalksın biz hemen köyümüze döneceğiz. Oralar bizim topraklarımız hemen oraya gideceğiz."