Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Büyükçağ köyünde korucuların durdurduğu aracı taraması sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği, bir kişinin ise kayıp olduğu iddia edildi.

Büyükçağ köyünden, köy sınırları içindeki bir bölgeden keçi almaya giden 6 çocuk babası Sedat Uzan ve amcasının oğlu 3 çocuk babası Edip Uzan'ın içinde bulunduğu araç, dün akşam saat 16.00 sıralarında köyden çıktı. Aracın çıkışından kısa bir süre sonra içinde korucuların bulunduğu bir araç, Uzan'ların aracının peşinde gitti. Aracın bir süre sonra korucular tarafından durdurulduğu, araçtan inen 2 kişinin korucular tarafından tarandığı iddia edildi.

Açılan ateş sonucu Sedat Uzan yaşamını yitirdiği, Edip Uzan'ın akıbetinin ise bilinmediği, Sedat Uzan'ın cenazesinin jandarma karakoluna götürüldüğü belirtildi.

'ARACIN ARKASINDAN KORUCULAR GİTTİ'

Yaşamını yitiren Sedat Uzan'ın ağabeyi Aziz Uzan, kardeşi ve amcasının oğlunun keçi almak için köyden çıktıklarını, arkasından ilçede korucu olduklarını bildikleri kişilerin içinde bulunduğu aracın da peşlerinden gittiğini belirterek, aldıkları bilgiye göre, kardeşi ve amcaoğlunun bulunduğu aracın bir süre sonra korucular tarafından durdurulduğunu kaydetti. Uzan, "Kardeşim ve amcamın oğlu araçtan indikten sonra taranıyorlar. Kardeşim yaşamını yitirdi, amcamın oğlu da kayıp. Biz köyde olduğumuz için silah sesleri bize gelmedi. Olayı gece saat 22.20 sıralarında öğrendik" dedi.

Kaynak: MA