Sancaktepe'de dün gece polisler tarafından yapılan ev baskınında katledilen Dilan Kortak'ı öldüren polisler gözaltında tutulan ev sahibi Adil Abiş'e, "Hani evde kimse yoktu. Bak evde olanın leşini yere serdik" dediği iddia edildi.

DİHA’nın haberine göre baskın sırasında evde yalnız olan Kortak katledilmeden bir saat önce, evinde misafir olarak kaldığı ev sahibi Adil Abiş, Rıdvan Baydak ve Cenk Olgun Demokrasi Caddesi'nde polisler tarafından gözaltına alındı.

Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tutulan Abiş, Baydak ve Olgun ile görüşen avukatlar, katliama dair ayrıntıları paylaştı. Polislerin, baskından iki saat önce gözaltına aldıkları ev sahibi Adil Abiş'e, "Evde kim var?" şeklinde soru sorulduğunu belirten avukatlar, polislerin, "Kimse yok" şeklinde cevap veren Abiş'e, "Biz evde kimin olduğunu biliyoruz. Şimdi oraya gidiyoruz" dediğini aktardı.

Avukatların anlatımına göre, aynı polisler Kortak'ı katlettikten sonra tekrar Abiş'in yanına gelerek infazı itiraf edercesine, "Hani evde kimse yoktu. Bak evde olanın leşini yere serdik" ifadelerini kullandı.

Öte yandan gün içerisinde Kortak ile ilişkisi olduğu iddiası ile Ayhan Gökbalık adlı yurttaş da gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 4'e çıktı