Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın korona virüsüne karşı yoğun mesai harcayan sağlık çalışanlarını TBMM’de milletvekillerine alkışlatması üzerine sosyal medya üzerinden sağlık çalışanlarına, saat 21.00’de alkışlarla destek verilmesi için kampanya başlatıldı.

Çok sayıda ilde evlerinin balkonları ve camlarına çıkanlar sağlık çalışanlarını alkışladı.

“Saat 21.00” başlığı da Twitter’da en çok paylaşım yapılan gündem maddeleri arasında yer aldı.

Fahrettin Koca da, saat 20.59’da Twitter hesabından “ALKIŞLAYALIM! NE KADAR ALKIŞLASAK AZDIR! Bugün saat 14’te Meclis’teki konuşmamda milletimin temsilcilerini özverili Sağlık Çalışanlarımızı alkışlamaya davet ettim. Şimdi tam 21.00’da milletimizi, bu alkış sesini Türkiye çapında, balkonlardan yükseltmeye davet ediyorum” paylaşımını yaptı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demir Grup Sivaspor ve Anadolu Efes Spor Kulübünün yanı sıra sanatçılar da sosyal medya hesaplarından etkinliğe destek verdi.

Adana, Ankara, Antalya, Batman, Edirne, Erzurum, Kırklareli, Trabzon, İzmir, Manisa, Kırıkkale, Denizli, Uşak, Sakarya, Karabük, Kayseri, Sivas, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Çanakkale, Malatya, Bitlis, Çorum, Kastamonu, Mardin, Siirt, Batman, Muğla, Konya, Diyarbakır, Elazığ, Burdur ve Kahramanmaraş’ta alkışlar ve evlerinin ışıklarını açıp kapatarak etkinliğe katıldı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları da etkinliğe katılanların alkışlarını telefonla kaydetti ve onlara alkışlarla destek oldu.