PKK lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Fatma Öcalan, ağabeyi hakkında “Uzun zamandır ondan haber alamıyoruz, yaşıyor mu öldü mü onu bile bilmiyoruz” dedi.

Her yıl 4 Nisan’da Urfa’ın Halfeti ilçesinde kutlanan Öcalan’ın doğum günü etkinliklerinin valilik tarafından yasaklanmasından sonra Rûdaw’a konuşan Fatma Öcalan, “Korkuyoruz. Endişeliyiz. O bizim kardeşimiz. Giden gelen olmazsa onun durumunu nasıl öğreneceğiz. Yaşıyor mu öldü mü onu bile bilmiyoruz. Uzun süredir ondan haber alamıyoruz. Umarım başına bir şey gelmemiştir” ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan’ın diğer kardeşi Mehmet Öcalan ise “Bu etkinlik insani ve demokratik bir haktır. Gelen misafilerin başımızın üzerinde yeri var” dedi.

HDP İmralı Heyeti’nin son açıklamasına göre Öcalan’dan 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana hiçbir şekilde haber alınamadığı belirtilmişti.

Öte yandan DTK Eşbaşkanları Hatip Dicle ve Leyla Güven, HDP'li milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Osman Baydemir, Alican Önlü ve Dilek Öcalan, HDP, DBP ve TUHAD-FED yöneticileri PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın doğum günü vesilesiyle Urfa'nın Halfeti ilçesine geldi.