Eskişehir’de Gezi Parkı olaylarında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Davada tutuklu bulunan, olayın yaşandığı yerdeki fırının işletmecileri olan ve Korkmaz’ın dövülmesi olayına yardım eden İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’in avukatı Selamet Şen, sanıkların vekilliğinden çekildi.

Avukat Selamet Şen, Korkmaz davasının görüldüğü Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir dilekçe göndererek, söz konusu tutuklu üç sanığın vekilliğinden çekildiğini bildirdi.

UYAP üzerinden Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen dilekçede, Avukat Şen, “Üç sanığın vekilliğinden çekiliyorum. Dosya ile ilgili ilişiğim kalmamıştır. Gereğinin yapılmasını arz ederim.” ifadelerini kullandı.

Hürriyet'te yer alan habere göre Avukat Şen, davada halen Yozgat Cezaevi’nde tutuklu bulunan İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever’in avukatlıklarından çekildiğini doğruladı. Ancak Avukat Şen, sanıkların vekilliğinden neden çekildiğiyle ilgili bir açıklama yapmak istemediğini kaydetti. Şen, Sulh Ceza Mahkemesi’nde sanıkların tutuklanmasından bu yana avukatlıklarını yapıyordu.

İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever, 2 Haziran 2013 günü meydana gelen Eskişehir’deki Gezi Parkı eylemleri sırasında, polisin çağrısı üzerine Ali İsmail Korkmaz’ı işlettikleri fırının önünde çelme çakarak düşürmüşlerdi. Söz konusu bu üç kişinin Ali İsmail'i düşürmeleri, işlettikleri fırının kameralarında yer almıştı. Görüntülerin ortaya çıkması üzerine Ramazan Koyuncu, İsmail Koyuncu ve Muhammet Vatansever’in de aralarında bulunduğu, biri polis 5 kişi yakalanarak gözaltına alınmış ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.