Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Başkanı avukat Hüseyin Kaya, Koray Çalışkan hakkında Ankara Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına, devletine ve kurumlarına karşı hakaret, küçük düşürme ve iftira suretiyle anayasal düzeni aşağıladığı iddiasıyla Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Koray Çalışkan hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

HUDER Başkanı Kaya'nın suç duyurusu dilekçesinde "Koray Çalışkan'ın sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili mesnetsiz alenen iftirada bulunduğu, Cumhurbaşkanına karşı ağza alınmayacak şekilde paylaşımlarda bulunarak, temelinde Cumhurbaşkanının şahsına, Türkiye Cumhuriyetinin anayasal düzenine karşı suç işlemekte olduğu" savunuldu.

Dilekçede ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Topyekun olarak sürdürülen uluslararası ve ulusal odakların saldırılarına uygun bir tutumla hareket etmektedir. Ülkenin güvenliği ve düzenini bertaraf etme amacındaki bu eylemler, toplumsal dayanışmayı da ortadan kaldırmaya, milli çıkarlarımızın zarar görmesine matuf, kasıtlı davranışlar olarak değerlendirilecek niteliktedir. Şüphelinin medya ve sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarının incelenerek, hakkında kamu davası açılması gerekmektedir."