Konya'da pandemi hastanesi olarak belirlenen iki hastanenin kapasitenin dolması üzerine yeni tespit edilen vakaların mağduriyet yaşamamaları adına bulundukları yerlerdeki hastanelere müracaat edebilecekleri ve tedavi altına alınabilecekleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Konya'da normalleşme sürecinin ardından koronavirüs vakalarında artış yaşandı.

Daha önce kentin pandemi hastanesi olarak belirlenen Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Beyhekim Devlet Hastanesinin kapasitesinin vaka artışları nedeniyle dolduğu öğrenildi.

Yeni tespit edilecek vakaların, vatandaşların mağduriyet yaşamamaları adına bulundukları yerlerdeki hastanelere müracaat edebilecekleri ve o hastanelerde tedavi altına alınabilecekleri kaydedildi.

İlçelerde tespit edilen hastalarında, ilçelerdeki hastanelerde tedavi altına alınacağı öğrenildi.

Kentte yaşanan vaka artışının Sağlık Bakanlığı tarafından da takip edildiği belirtildi.

HaberTürk'ten Zafer Samancı'nın haberine göre,bir hafta içinde koronavirüs vaka sayısının kademeli olarak hızla yükselişe geçmesinin ardından yetkililer, Konya'nın pandemi hastanesi olan Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ardından Beyhekim Devlet Hastanesi'ni de pandemi hastanesi olarak ilan etti. Buranın da kısa sürede tamamen dolması ile birlikte Konya'daki tüm hastaneler pandemi hastanesi olarak hizmet vermeye başladı. Konya'daki hastanelerin şu an doluluk aşamasında olduğu durumun detaylı bir rapor halinde Sağlık Bakanlığı'na iletildiği öğrenildi.