Konya’nın Meram ilçesine bağlı Çarıklar Mahallesi'nde ikamet eden Diyarbakırlı bir aileye saldıran ve aile fertlerinden 43 yaşındaki Hakim Dal'ı öldüren 60 kişilik ırkçı gruptan bir kişinin tutuklandığı açıklandı.

Diyarbakırlı Dal ailesine yönelik 21 Temmuz günü gelişen saldırıyla ilgili gözaltına alınan 40 kişinin sorguları tamamlandı Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından dün adliyeye çıkarılan 40 kişiden 4’ü için tutuklama talep edilirken, 5 kişi için ise adli kontrol tedbiri uygulanması istendi. Konya Sulh Ceza Hakimliğin’e sevk edilen şüphelilerden 54 yaşındaki Mehmet Ö. "kasten öldürme" suçundan tutuklandı, diğerler salıverildi. Serbest kalanlardan 5 kişine adli kontrol şartı getirildi.

Aileni avukatı Abdurrahman Karabulut, serbest bırakılan isimlere dair itirazda bulunacaklarını söyledi.

'MUHTAR KÖYLÜLERİ AİLEYE KARŞI KIŞKIRTIYORDU'

Görgü tanıklarından Mehmet Emin, aileye yönelik saldırıların ilk olmadığına dikkati çekerek, “Aile hayvancılıkla geçiniyor. Uzun zamandır bu köyde yaşıyorlar. Daha önce de aileye karşı en az 3 defa saldırı girişiminde bulunuldu. Olayın azmettiricisi de muhtardır. Muhtar köylüleri aileye karşı kışkırtıyordu" demişti. 

'ORGANİZE BİR SALDIRI BU'

Avukat Abdurrahman Karabulut da saldırıda öldürülen Hakim Dal’ın kardeşi Hamdi Dal’ın anlattığına göre, ağabeyin önce sopa ve taşlarla darp edildiğini ardından bir kişinin silahla vurulduğunu aktarmıştı. Karabulut, "Tüm bu yaşananlar jandarmanın gözü önünde oluyor ve müdahale edilmiyor. Olay köy kavgası, arazi anlaşmazlığına indirgenmeye çalışılıyor. Meram Emniyet Müdürü olayı örtbas etmeye çalışıyor. Komşu kavgası diyor. HTS kayıtlarını isteyeceğiz. En son kim kiminle hangi saatlerde görüşmüş bakacağız. Bir arazi kavgasına, komşu kavgasına 60 kişiyle gidilmez, organize bir saldırı bu" diye konuşmuştu.

Kaynak: MA