Konya’nın Meram ilçesinde bulunan Çarıklıköy’de 20 yıldır oturan Diyarbakırlı aileye, dün 60 kişilik bir grup tarafından ırkçı saldırı yapıldı. İçinde muhtarın da olduğu saldırıda 35 yaşındaki Hakim Dal öldürüldü. Saldırıyla ilgili 20 kişi gözaltına alındı. Saldırganların aileyi defalarca tehdit ettiği, ailenin de çiftliklerini satıp gitmek üzereyken saldırının gerçekleştiği öğrenildi.

Olayın arazi kavgasına çekilmeye çalışıldığını, bir arazi kavgasına kimsenin 60 kişi gelmeyeceğini vurgulayan ailenin avukatı Abdurrahman Karabulut, saldırının organize ve planlı şekilde yapıldığını belirtti. Saldırının azmettiricisinin köy muhtarı olduğunu ifade eden Avukat Karabulut, “Aile, kendilerine ait arazide koyunlarını otlatmamaları için tehdit edildi. Aile kabul etmeyince saldırı oldu” dedi.

'HER ŞEY JANDARMANIN GÖZÜ ÖNÜNDE OLDU'

Burcu Özkaya Günaydın'ın Gazete Duvar'da yer alan haberine göre avukat Karabulut, saldırıda öldürülen Hakim Dal’ın kardeşi Hamdi Dal’ın anlattığına göre, ağabeyin önce sopa ve taşlara darp edildiğini ardından bir kişinin silahla vurulduğunu aktardı. Karabulut, "Tüm bu yaşananlar jandarmanın gözü önünde oluyor ve müdahale edilmiyor. Olay köy kavgası, arazi anlaşmazlığına indirgenmeye çalışılıyor. Meram Emniyet Müdürü olayı örtbas etmeye çalışıyor. Komşu kavgası diyor. HTS kayıtlarını isteyeceğiz. En son kim kiminle hangi saatlerde görüşmüş bakacağız. Bir arazi kavgasına, komşu kavgasına 60 kişiyle gidilmez, organize bir saldırı bu" diye konuştu.

'HER CEZASIZLIK YENİ SALDIRIYI DOĞURUYOR'

Konya’da 2 ay önce benzer saldırı olayının yaşandığını belirten Karabulut, 7 tutukludan 5’inin 1 ay içinde tahliye edildiğini, cezasızlık politikasının bu tür ırkçı saldırıların önünü açtığını vurgulayarak, “Çünkü 'ben ne yaparsam yapayım bırakılacağım' diye düşündüğü için çok rahat saldırıyor, öldürüyor. Hatta jandarmadan güç alarak yanı başında yapıyor. Bu tür saldırılar yargının ağır cezalar vermesiyle önlenir” dedi.