Konya'da polisin terör örgütü IŞİD'in hücre evine düzenlediği operasyonda çıkan çatışmada 5 IŞİD'li etkisiz hale getirildi, 5 Özel Harekat polisi mermi sıyrıkları sonucu hafif yaralandı.

Olay, bugün saat 05.15 sıralarında merkez Meram İlçesi Yorgancı Mahallesi Dudlukır Mevkii’nde meydana geldi.

Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadelesi Şubesi ekipleri, eylem hazırlığında olduğu belirtilen terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyon düzenlendi.

ÇATIŞMA VİLLADA ÇIKTI

Özel Harekat polisi eşliğinde daha önce belirlenen 10 adrese yapılan baskında Yorgancı Mahallesi’ndeki bir villadaki örgütün hücre evinde çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 terörist evin bahçesinde, 2’si çatı katında, 2’si de zemin katta öldürüldü. 5 Özel Harekat polisi mermi sıyrıkları sonucu hafif yaralandı. Yaralı polisler ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çatışmanın olduğu bölgedeki tüm bağlantılı sokak ve caddeler trafiğe kapandı. O bölgeye yaklaşan araçlar durdurulup arandı. Yaklaşık 2.5 saat süren operasyonun ardından hücre evinde yapılan ilk aramada 1 adet tabanca 5 adet Kaleşnikof ve bu silahlara ait mermiler ele geçirildi. Diğer hücre evlerine yapılan baskında teröristlerin gözaltına alınma işlemlerinin sürdüğü belirtildi.