Lüks aracında uyuşturucu kullandığına dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından gözaltına alınan AK Parti Genel Merkez personeli Kürşat Ayvatoğlu serbest bırakıldı. Ayvatoğlu'nun ifadesinde suçlamaları reddettiği ve “Kokain değil pudra şekeriydi. Şaka yapıyorduk” dediği ortaya çıktı.

Ankara Gazetecisi'nden Alican Uludağ'ın haberine göre, 26 Mart’ta gözaltına alınan ve AK Parti Genel Merkezi’ndeki işinden atılan Kürşat Ayvatoğlu, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından bugün Ankara Adliyesi’ne götürüldü.

Soruşturma savcısına ifade veren Ayvatoğlu, adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Hakimlik, Ayvatoğlu'nun haftada bir karakola imza vermesi ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

Kürşat Ayvatoğlu, ifadesinde uyuşturucu madde kullandığı iddialarını reddederek, şaka amaçlı pudra şekeri çektiklerini öne sürdü. Ayvatoğlu ifadesinde şunları söyledi:

“Bu video, yaklaşık 2 yıl önce Kastamonu’da benim haberim olmadan çekilmiş. Görüntülerdeki benim burnuma çekmiş olduğum madde kesinlikle uyuşturucu madde değildir. Bu madde pudra şekeridir. Biz zaten arkadaş ortamında yabancı müzik dinlerken şaka, taklit amaçlı sanki uyuşturucu madde kullanıyormuşuz gibi yaparak eğleniyorduk. Bazen burundan sanki kokain çeker gibi bazen de esrarlı sigara içer gibi yapmış olduğumuz şakalar vardır. Ancak bugüne kadar yapmış olduğum bu şekildeki şakaları kesinlikle videoya çekmedik. Zaten bu görüntünün de benim haberim olmadan çekildiği aşikardır. Benim kesinlikle hayatım boyunca kokain maddesi kullanmadım.”

Kendisine şantaj yapıldığını iddia eden Ayvatoğlu, “Ben hiç kimseyi uyuşturucu maddeye özendirmedim. Çünkü ben bu görüntülerde uyuşturucu madde kullanmıyorum. Bu konuyla ilgili olarak mağdurum. Bana şantaj yapıldı. Bu konuyla ilgili de suç duyurusunda bulunacağım” dedi