Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin gazlı müdahalesinden kaçanlara Divan Oteli'nin kapılarını açtığı için Başbakan Tayyip Erdoğan'dan sert tepki gören Koç Grubu'na ait TÜPRAŞ'a (Türkiye Petrol Rafinerileri A,Ş) Maliye ve polis ekipleri tarafından ortak baskın yapıldı.

Kaçak akaryakıt arandığı belirtilen TÜPRAŞ'tan, TÜBİTAK'ta incelenmek üzere numuneler alındığı ve bazı evraka el konduğu bildirildi. TÜPRAŞ yönetimi ise, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) "envanter denetimi yaptığını" duyurdu.

Maliye Bakanlığı ekipleri, "Türkiye'nin en büyük 500 sanayi kuruluşu" listesinde birinci sırayı koruyan ve kurumlar vergisi rekortmenlerinden olan TÜPRAŞ'a, polis eşliğinde baskın düzenledi.

Mahkeme kararı ile yapılan baskına 20 polis ve akaryakıt uzmanlarının katıldığı bildirildi. Sabah 08:00 sıralarında başladığı öğrenilen baskının kaçak akaryakıt iddiaları üzerine yapıldığı belirtildi.

TÜPRAŞ'tan alınan numuneler incelenmek üzere TUBİTAK'a gönderildi. Maliye ekiplerinin polis eşliğindeki incelemelerinin sürdüğü bildirildi. (T24)