Kocaeli'ne bağlı Dilovası ilçesinde, 10 kişi not bırakarak Irak-Şam İslam Devleti saflarında savaşmak üzere Suriye'ye gittiklerini ilan ettiler.

Sol portal'da yer alan habere göre Kocaeli'ne bağlı Dilovası ilçesinde 10 kişi, arkalarında not bırakarak Irak-Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) katıldı.

İddialara göre olay dün öğle saatlerinde meydana geldi. Kerem A. ve Barış A.'nın başını çektiği cihatçı grubun akrabaları, akşam eve geldiklerinde bir not buldular.

Notta, "Biz Suriye'ye gidiyoruz. Türkiye İslam Devleti olana kadar dönmeyeceğiz" yazıyordu. Kerem A. ve Barış A.'nın ailelerinden toplam 8 kişi ile Ahmet ve Ergün isimli kişilerin 34 RTZ 76 plakalı bir Hyundai marka kamyonete binerken görüldüğü bildirildi.

Bunun üzerine,  aileler polise giderek ihbarda bulundu. Polisten gelen bilgilere göre, Kerem A. ile birlikte bir kişi Suriye'ye geçemeden yakalandı. Ancak bir cihatçı, gece geç saatlerde Dilovası'ndaki ailesini arayarak Suriye sınırını geçtiklerini söyledi.

Vatandaşlar  Dilovası'nda örgütlenen cihatçıların isimlerinin ve adreslerinin tek tek bilindiğini, en az iki senedir propaganda ve örgütlenme faaliyeti yürüttüklerini söyledi.

Olayın duyulmasının ardından cihatçılara ev veren evsahipleri ile görüşüldü. Ancak ev sahipleri konu hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. 

İlçedeki cihatçı örgütlenme hakkında bilgi veren bir yurttaş, Ramazan bayramı sırasında, cihatçıların Dilovası'ndaki cemaat ve tarikat mensuplarına giderek kendilerine biat etmelerini talep ettiklerini, bunun üzerine ilçedeki cemaat ve tarikat ileri gelenlerinin konuyu Kaymakamlık'a taşıdığını söyledi.