Kobani'de IŞİD'in saldırıları 36. gününde.

Kentin doğusunda sokak çatışmaları sürerken IŞİD militanları ele geçirdikleri köyleri yakıp yıkıyor.

ANF'de yer alan habere göre IŞİD militanları kentin doğusunda birçok evi kullanılamaz hale getirdi. IŞİD'e karşı YPG güçlerinden keskin nişancılar doğu cephesinde Kobani'yi savunuyor.

Şehir savaşının sürdüğü kentin doğu tarafı ise adeta bir harabeyi andırıyor. Bombalanmayan ve tahrip edilmeyen neredeyse hiçbir ev yok. Bu cephede özellikle evlerin duvarları oyularak adeta bütün evler arasında koridorlar açılarak evler birbirine bağlanmış. Kentteki araçlar da tıpkı büyük bir hurdalığı andırıyor. Araçların çoğu kurşunlara, şarapnellere hedef olmuş ve evlerin enkazlarının altında kalmış.

Kentte en büyük tahribatı da, YPG/YPJ savaşçıları karşısında ilerleyemeyen IŞİD militanlarının başvurduğu bomba yüklü araçlar yaratıyor. Şehir savaşı başladığından bu yana kente en az 10 bombalı araç saldırısı gerçekleşti.

IŞİD militanlarını tonlarca bomba yüklediği araçların infilak ettiği yerlerde en az 100 metre yarıçapındaki bütün yapılar yerle bir olmuş. Yakınındaki evlerde ise büyük çatlaklar oluşmuş. Kente rastgele atılan havanlar da kentte büyük tahribat yaratıyor.

Kobanê'ni doğu cephesindeki YPG suikastçılarından Rojhat Kobanê,  "Burada artık kent savaşı veriyoruz. Şehir savaşlarında keskin nişancıların rolünü oynaması gerekir. Onlar daha çok suikast yöntemini kullanıyorlar. Ama bizim de suikastçilerimiz ve suikast silahlarımız var" diye konuştu.