IŞİD Kobani'de ağır darbe aldı. IŞİD'in Kobani'ye saldırısının 32. gününde YPG'nin insiyatifi daha da güçlendi.

ANF'ye konuşan YPG Kobani komutanı Meryem Kobanê, özellikle son iki günde durumun kendileri açısından daha da iyiye gittiğini ve inisiyatifin kendilerine geçtiğini söyledi.

IŞİD'in yaşadıkları kırılmayı intihar eylemleri ile gidermeye çalıştıklarını kaydeden Kobanê, IŞİD'in yeniden yığınak yaptıkları yönündeki bilgileri de paylaştı.

Çatışmaların tüm hızıyla devam ettiğini hatırlatan Meryem Kobanê, “Artık inisiyatif YPG'de. Yoğun vuruyoruz, yoğun çatışmalar yaşanıyor ancak inisiyatif YPG güçlerinin elinde. Çatışmalar daha çok kentin doğusunda yoğunlaşıyor. Doğu’da sınır hattından saldırılar gelişiyor. DAİŞ çeteleri o hattan Mürşitpınar kapısına gelmeye çalışıyor ancak güçlerimiz çetelere geçit vermiyor, Ağır darbeler vuruyor" dedi.

Kentin güneyinden, Miştenur tepesi ve bazı evlerden kente son günlerde sürekli olarak havan atışı yapıldığını da söyleyen Kobanê, Miştenur'un henüz IŞİD'in hakimiyetinde olduğunu belirtti.

Batı'da Til Şeir tarafında önemli gelişmeler yaşandığını ifade eden Meryem Kobanê, şunları söyledi: “Til Şeir köyünü özgürleştirdik ve Til Şeir tepesi güçlerimizin denetiminde, orada gelişme sağladık. Kent merkezinde asayiş ve belediye binasının bulunduğu bölgede DAİŞ çetelerini bir kaç sokak geriye püskürttük. O noktadada çatışmalar yoğunluk kazanıyor ancak DAİŞ çetelerini orada da gerilettik ve ağır darbeler vurduk.”

Genel olarak savaşın geldiği noktada dünden beridir belli bir düzeyde inisiyatifin YPG'nin elinde olduğunu belirtebileceklerini aktaran Meryem Kobanê, Kanîya Kûrda bölgesinde IŞİD bayrağının bulunduğu tepeye yönelik bir suikast gerçekleştirerek bayrağı indirdiklerini söyledi. Ancak Kanîya Kûrda bölgesinde halenIŞİD militanlarının bulunduğunu da ekleyen Kobanê, “O bölgeye yönelik de operasyonlarımız, eylemlerimiz var. DAİŞ'i Kobanê'nin her karış toprağından söküp atacağız'' diye kaydetti.

Genel anlamda savaş durumunun kendi lehlerine döndüğünü aktaran Meryem Kobanê, IŞİD'in büyük bir kırılma yaşadığını belirterek, durumun artık kendileri açısından daha iyi bir noktada olduğunu söyleyebileceklerini kaydetti.

IŞİD'in son günlerde ki intihar eylemleri girişimlerini de hatırlatan Kobanê, bu saldırı girişimlerinin IŞİD'in son günlerde yaşadıkları büyük kırılma ile ilgili olduğunu söyledi. IŞİD'in yaşadığı kırılmayı bu tür yöntemlerle gidermeye çalıştıklarına dikkat çeken Kobanê, ancak bunu başarmaların mümkün olamadığını söyledi.