Soner Aydın / Demokrat Haber Mersin

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Mersin İl Temsilciliği Rojava’nın Kobani Kantonu’nda IŞİD güçleri ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren Sibel Bulut için Özgür Çocuk Parkı içinde taziye çadırı açtı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu’ndan çeşitli kesimrin de ziyaret ettiği taziye çadırına Sibel Bulut’un yanı sıra daha önce yine IŞİD güçleri ile girdiği çatışmalarda hayatlarını kaybeden Serkan Tosun, Kader Ortakaya ve Suphi Nejat Ağırnaslı’nın da fotoğrafları asıldı.

Taziye çadırını açan ESP’liler burada kısa bir basın açıklaması yaptı.

Park içinde imza toplayan Disk Genel-İş Sendikası’na bağlı işçilerin de destek verdiği açıklamada, “Sibel Bulut 1986 yılında Dersim’de hayata merhaba dedi ve doğduğu kentte örgütlü, devrimci mücadeleye adım attı” diyen ESP üyesi Didar Gül “Sibel Yoldaş çürümüş sermaye düzenine karşı 2006’da İstanbul’da sosyalist basın çalışmaya başladı ve Atılım Gazetesinin yazı işleri müdürlüğünü yaptı. Bu görevinden dolayı mahkemeler tarafından onlarca yıllık hapis cezasıyla karşılaştı. Serkan Tosun ve Suphi Nejat Ağırnaslı’nın izinden giden Sibel Yoldaş Kobani direnişine katılarak ölümsüzleşmiştir” dedi.