17 gündür IŞİD saldırısı altında bulunan Rojava’nın Kobani kantonunda akşam saatlerinde çatışmalar şiddetlendi. Saldırılara dair bilgi veren Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim, "İçerde hazırlığımız var" diyerek, "YPG'nin direnişi çok büyük ama saldırılar da çok büyük ve şiddetlidir. Biz Kobanê'de direniş sözü veriyoruz," diye belirtirken; PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in Kobani'de bulunan eşi Ayşe Efendi ise, "Hazırız. Buyursun gelsinler, neyle karşılaşacaklarını görürler," dedi.

Hawar Haber Ajansı’nda yer alan ve ANF'nin de yer verdiği habere göre Rojava’nın Kobani kantonunda Irak Şam İslam Devleti’ne  (IŞİD) karşı Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Kadın Savunma Birlikleri (YPJ) arasındaki çatışmalar, akşam saatlerinde daha da şiddetlendi.

Çatışmalar Kantonun güney doğu ve batı cephelerinde birçok farklı noktada devam ediyor.

Doğu cephesindeki çatışmaların özellikle Helincê köyünde arttığı bildiriliyor. Helince’deki çatışmalar’da IŞİD’in onlarca kayıp verdiği ve bir tankın imha edildiği belirtiliyor.

Batı cephesinde ise Siftek Tepesi, Miştenur ve Radyo tepesinde şiddetli çatışmalar şu saatlerde de devam ediyor.

ENVER MÜSLİM: İÇERDE HAZIRLIĞIMIZ VAR

Kobani Kantonu Eş Başkanı Enver Müslim, bölgedeki son durumla ilgili olarak, IŞİD'in 17 gündür yaşanan direnişin intikamını almak ve katliam yapmak istediğini söyledi. Müslim, "İçerde hazırlığımız var" dedi ve ekledi: "YPG'nin direnişi çok büyük ama saldırılar da çok büyük ve şiddetlidir. Biz Kobanê'de direniş sözü veriyoruz. Onların saldırılarını kırma sözü veriyoruz. Eğer DAİŞ Kobane'ye girer ve katliam yaparsa, uluslararası güçler bundan sorumludur." Koalisyon güçlerini daha fazla uçakla IŞİD mevzilerini vurmaya çağıran Müslim, katliamların önüne geçmek için tüm Kürtlere çağrı yaptı.

AYŞE EFENDİ: BUYURSUN GELSİNLER!  

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim'in Kobani'de bulunan eşi Ayşe Efendi ise, "Kobanê için bir şeyler yapmak isteyenler neyi bekliyorlar?" diye tepki gösterirken,  "YPG, YPJ, tüm savaşçılar, anneler Kobanê'nin tüm mevzilerinde bekliyorlar.  Hazırız. Buyursun gelsinler, neyle karşılaşacaklarını görürler" dedi.