Kobani’nin özellikle doğu ve güney cephelerinde çok şiddetli çatışmalar yaşandığı, çıkan çatışmalarda 27 İslam Devleti (IŞİD) üyesinin YPG savaşçıları tarafından öldürüldüğü ve birçok silah ve mühimmatın da YPG’nin eline geçtiği bildirildi. 'Ağır kayıplar' veren IŞİD'in Kobani’ye yönelik havan saldırılarının ise devam ettiği belirtildi.

ANHA'nın bölgedeki muhabirlerinin geçtiği haberlere göre, dün geceden bu yana Kobani'de şiddetli çatışmalar yaşandı. IŞİD, Kobani merkezine yönelik havan topu saldırısını da sürdürdü.

Haberde Güney Kobani’de, Seyran Lokantası yakınlarında IŞİD'e ait bir motorun YPG güçleri tarafından vurulduğu, motosikletli iki IŞİD'linin öldürüldüğü kaydedildi.

Doğuda ise Kaniya Kurda bölgesinde saldırı hazırlığındaki IŞİD'in YPG pususuna düştüğü ve burada 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ve alanda yaşanan şiddetli çatışmalar halen devam ettiği aktarıldı.

Yine doğu cephesinde de şiddetli çatışmaların yaşandığı ve bazı savaş teçhizatlarının YPG savaşçılarının eline geçtiği belirtildi.

IŞİD'in Kobani merkezini havan toplarıyla bombalamaya devam ettiği öğrenildi.

Öte yandan dün akşam 19:00’da başlayan IŞİD bombardımanı sonucunda 44 yaşındaki Mihemed Hemê adlı bir sivil yaşamını yitirdi.