Kobani'de IŞİD'e karşı uluslararası güçler ve Irak ordusu ile Kürt birliklerin mücadelesi devam ederken, Alman Der Spiegel dergisi, gelinen noktanın analizini yaptı.

IŞİD'in birçok bölgedeki ilerleyişinin durdurulduğunun anımsatıldığı analizde, Kobani'nin IŞİD için hem sembolik hem de askeri bir ‘felaket’ olduğunun altı çizildi.

ANF'de yer alan habere göre, Der Spiegel'in makalesinde Suriye ve Irak’taki çatışmalara ilişkin kısaca şu görüşlere yer verildi:

“Irak ayakta duruyor: Yaz aylarında Irak’ın neredeyse tümüyle düşeceği ve IŞİD bölgesi, Kürt Bölgesi ve Şii Bölgesi'ne ayrılacağı gibi yorumlar yapılıyordu. Ancak, sevilmeyen Başbakan Nuri El Maliki’nin istifası sonrasında, en azından Bağdat ile kuzeydeki Kürtler arasındaki ilişkileri düzeltmeyi başaran daha ‘uzlaşmacı’ bir hükümet kuruldu.

Kobani direniyor: Kobani küçük bir mucize gibi. Etrafı çevrilmiş bu küçük kent cihatçılara karşı başarılı bir direniş sergiliyor. Kürt savaşçılarının dayanma gücü radikaller için sadece sembolik değil, aynı zamanda askeri bir felaket niteliğinde.