Urfa’nın Suruç ilçesiyle Kobani sınırında, Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarına karşı Kobani halkının direnişine destek amacıyla nöbet çadırlarının kurulduğu köylerden Misenter’de asker ablukası yaşandı.

Askerler Misenter köyünü sardı ve herhangi bir yasal boşaltma kararı olmaksızın fiili olarak köyü boşaltmak istediklerini bildirdi. Misenter'de aralarında SebahatTuncel, Nursel Aydoğan ve İbrahim Ayhan’ın da bulunduğu dört HDP milletvekili de bulunuyordu.

Köyde bulunan HDP milletvekilleri duruma müdahale ederek bu şekilde köyü boşaltmayacaklarını askeri yetkililere ifade ettiler.

Konuşmalar sonuç vermeyince askerler köyde bulunan direnişçilere çadırları sökmeleri için bir saat verdi.

HDP milletvekili İbrahim Ayhan’a askerin köyü boşaltmasının nedeni sorulduğunda "neden köyde çadırlar kurulu" yanıtını aldığını söyledi.

Askerin köyü boşaltmak için verdiği bir saatlik süre boyunca köyde gergin bekleyiş yaşandı.

Daha sonra HDP Milletvekili İbrahim Ayhan “Yaptığımız müzakere sonucu köyde kalıyoruz. Fakat bahane ettikleri çadırları şimdilik kaldırıyoruz” dedi. Bu kısa açıklamanın ardından HDP milletvekilleri köyden ayrıldı.

Köyde kurulu destek çadırları sökülürken askerlerin de yavaş yavaş çekildiği gözlemlendi. (Yannis Vasilis Yaylalı / Demokrat Haber)