İstanbul Kobani Dayanışması, IŞİD saldırısı altında olan Kobani için acilen hayata geçirilmesi gereken 8 maddelik taleplerini açıkladı.

267 kurumdan oluşan İstanbul Kobani Dayanışması acilen hayata geçirilmesi gereken 8 maddelik taleplerini açıkladı. 

8 maddelik talepler şöyle:

IŞİD’in Kobani’de hedeflediği katliamlara karşı Kobani halkının ihtiyaç duyduğu yardım koridoru acilen açılmalı.

İŞİD başta olmak üzere bölgedeki bütün gerici ve mezhep çatışmalarının tarafı olan örgütlerle ilişkiler kesilmeli, yardımlar durdurulmalı ve ülkemizin olanak ve kaynaklarının katliamlar için kullanılmasının önüne geçilecek önlemler acilen alınmalı.

Rojava’nın statüsü tanınmalı.

Kobani ve tüm Ortadoğu halklarıyla dayanışma amaçlı yapılan gösteri, yürüyüş ve etkinliklere yapılan engellemeler ve saldırılar durdurulmalı. Mevcut polis salahiyetleri kanunu dahi insan haklarına aykırı iken, yasakları ve engellemeleri pekiştirmek için çıkartılmaya hazırlanılan yasadan vazgeçilmeli.

AKP iktidarı her demokratik talep ve eylem sonrasında “hükümet düşürülmek isteniyor” “bunlar bahane” “faiz lobisi” “dış güçler” gibi söylemlere sarılarak söz, eylem ve örgütlenme özgürlüğünü ortadan kaldıran girişimlerden vazgeçmeli toplumun ilerici ve özgürlükçü talepleri doğrultusunda adım atmalı.

IŞİD protestoları sürecinde ortaya çıkmış olan halklar arasında düşmanlığı derinleştirecek tutumlardan uzak durulmalı.

Birçok yerde sokağa çıkan halka karşı gerçekleşen saldırılar ve linçler sonucunda 46 insanımızın hayatını kaybetmesine ve yüzlercesinin yaralanmasına neden olan olaylarda devlet güçlerinin açık ortaklığı, provokasyonu ve yönlendirmesi açığa çıkarılmalı.




Deklarasyonun imzacılarından bazıları:


KESK İstanbul Şubeler Platformu, TMMOB İstanbul İl Koordinasyonu, İHD, AKA-DER, Alınteri, Balangıç Dergisi, Dersim Dernekleri Federasyonu, Devrimci Anarşist Faaliyet , Devrimci Proleterya, Demokratik Haklar Federasyonu, DİSK Limter- İş Sendikası, DÖKH, Elektrik Mühendisleri Odası, EMEP, ESP, Gençlik Muhalefeti, Göç Der, Halkın Türkiye Komünist Partisi, HDP,HDK, İDAY DER, İstanbul Barış Anneleri Derneği, Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu, Kızıl Bayrak, Köz Gazetesi, DİSK İstanbul Bölge temsilciliği, Alevi Kültür Dernekleri, Asrın Hukuk Bürosu, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, İstanbul Tabip Odası, Türk Tabipleri Birliği, Demokratik Bölgeler Partisi, EHP, Halkevleri, Gezi Revir Grubu, Kaldıraç, Gökkuşağı Kadın Derneği, Özgür Demokratik Alevi Derneği, Demokratik Modernite Dergisi.