6-8 Ekim Kobani eylemelerinde Gaziosmanpaşa’ya bağlı Karayolları’nda polis tarafından atılan gaz kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu yaralanan 17 yaşındaki Serhat Savaş yaşamını yitirdi.

Yedi aydır Taksim İlkyardım Hastanesi’nin Yoğun Bakım Servisi’nde tutulan Savaş’ın cenazesi otopsi işlemleri için Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Savaş’ın cenazesi, Esenyrut’ta yapılacak törenin ardından Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı İyikomşu köyünde toprağa verilecek.

“KOBANİ PROTESTOLARINDA ÖLENLERİN SAYISI 53’E YÜKSELDİ”

Serhat Savaş’ın ölümüne ilişkin bir açıklama yapan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi, Kobani protestolarına yönelik polis saldırısı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısının 53’e yükseldiğini açıkladı.

Serhat Savaş’ın ailesine başsağlığı dileyen İHD: “İç Güvenlik Paketinin yasalaşması ve özellikle seçim öncesi ile genel olarak Barış süreci dolayısıyla olabilecek provokasyonlara karşı bir kez daha dikkatli olunması gerektiğinin altını çiziyor, TC Devletinin AKP hükümeti başta olmak üzere, yasayla kolluk güçlerine verdiği yetkinin endişesini taşıyoruz, kaygılıyız.”

Kobani eylemlerinde 12 çocuk yaşamını yitirmiş, 10 çocuk yaralanmış, en az 267 çocuk gözaltına alınmış ve en az 55 çocuk tutuklanmıştı.

ÖLEN 12 ÇOCUK

Sinan Toprak (16): Mardin’in Dargeçit ilçesinde Hüda-Par tarafından silahla açılan ateş sonucunda yaşamını kaybetti.

Yusuf Çelik ( 17): Siirt’in Kurtalan ilçesinde polisin ateş açması sonucunda yaşamını kaybetti.

Davut Nas ( 17-19): Siirt’te polisin ateş açması sonucunda hayatını kaybetti.

Hüseyin Dakak ( 17): Diyarbakır’da Hüdapar’la göstericiler arasında çıkan silahlı çatışma sırasından yaşamını kaybetti.

Süleyman Balcı (16): Antep’te karşıt gruplar arasında çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Sevgi Alıcı (15): Antep’te karşıt gruplar arasında çıkan çatışmada hayatını kaybetti.

Beşir Remazan Arif (8): Mardin Nusaybin’de TSK’nın ateş açması sonucunda hayatını kaybetti.

Yunus Aktaş (18): Van’da ateşli silah yaralanması sonucu hayatını kaybetti.

Mert Değirmenci (18): İstanbul Esenyurt’ta eylemler sırasında başından kurşunla yaralanan Mert Değirmenci hayatını kaybetti.

Baver Şeyhanlıoğlu (18): Diyarbakır’da polisin açtığı ateş sonucu yaralanan Baver Şeyhanlıoğlu hayatını kaybetti.

Yasin Börü (16): Diyarbakır’da kimliği henüz belirlenemeyen bir grubun silahlı ve bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Börünün darp edildikten sonra 3. kattan atıldığı ve üstünden araba ile geçildiği tespit edildi.

Yusuf Er (18): Diyarbakır’da kimliği henüz belirlenemeyen bir grubun silahlı ve bıçaklı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.