6 yıl sonra başlatılan 'Kobani eylemleri' soruşturmasında 17 kişi tutuklandı gözaltına alınan 20 kişiden 17'si tutuklandı.

Ankara merkezli yürütülen “Kobani soruşturması” kapsamında Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski MYK üyesi ve milletvekillerini de aralarında bulunduğu 20 siyasetçi, 9 gün sonra dün Ankara Adliyesi’ne çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Sırrı Süreyya Önder, Güfer Akkaya ve Altan Tan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
 
Mahkeme, 17 HDP'li hakkında tutuklama kararı verdi. Tutuklanan siyasetçilerin isimleri şöyle:HDP Kars Belediye Eşbaşkanı Ayhan Bilgen, HDP MYK üyesi Alp Altınörs, HDP Dış İlişkiler Komisyonu üyesi Nazmi Gür, eski milletvekili Ayla Akat Aka, BDP eski Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP eski MYK üyeleri Bircan Yorulmaz, Berfin Özgü Köse, Dilek Yağlı, Can Memiş, Günay Kubilay, Bülent Parmaksız, Pervin Oduncu, İsmail Şengün ve Cihan Erdal, HDP eski Genel Saymanı Zeki Çelik, HDP RTÜK üyesi Ali Ürküt ve eski milletvekili Prof. Dr. Emine Beyza Üstün.
 
Avukatlar, mahkeme salonuna girmeden hakim kararı okudu. Avukatlar ve adliyede bulunan milletvekilleri bu duruma "Savunma susmayacak", "HDP susmadı susmayacak" sloganları atarak, tepki gösterdi.

Kaynak: MA