Kobani olaylarında taş attığı ileri sürülen eylemcinin 105 yıla kadar hapsi istendi.

İddianamede savcı, atılan taşların silah sayılması gerektiğini bildirdi.Sanığın üzerinde çıkan kesik limon ise eyleme katıldığının kanıtı olarak sunuldu.

Taraf'ta yer alan habere göre Erzurum ‘un Karayazı İlçesi’nde IŞİD'in Kobani'ye saldırısının ve AKP'nin politikalarını protesto amaçlı yapılan gösteride polis ve kurumlara taşlı saldırıda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan 52 yaşındaki Sadi İbiş hakkında hazırlanan iddianame, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İbiş’in gözaltına alındığında avuçlarının simsiyah olduğuna vurgu yapılan iddianemede savcı atılan taşların silah sayılması gerektiğini bildirdi. Sadi İbiş hakkında 105 yıla kadar hapis cezası istendi.

İddianamede İbiş’in yakalandığında avuçlarının simsiyah olduğunun tespit edildiği ve üzerinde gazlı müdaheleden korunmak için bir kesik limon bulunduğuna işaret edildi.

Savcı, kullanılan taşların TCK’nın 6’ncı maddesi uyarınca “Sırf saldırı ve savunma amacıyla olması bile bu amaçla kullanılmaya elverişli diğer şeyler” kapsamında olduğu için silahtan sayılması gerektiği savundu.İddianamede, Sadi İbiş’in ‘mala zarar verme, kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, kamu malına zarar verme, toplantı ve yürüyüşlere silah veya 23’ncü maddede belirtilen aletlerle katılma, silahlı terör örgütüne üye olma, görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından 36 yıl 8 aydan 105 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Suçlamaları kabul etmeyen Sadi İbiş ise, eyleme katılmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Aynı gün Karayazı’ya döndüğümde ilçe merkezindeki olayları görünce biber gazından etkilenmemek için yüzümü poşu ile kapattım. Limonu böbrek rahatsızlığım nedeniyle taşıyorum.”

Sadi İbiş'in önümüzdeki günlerde yargılanmasına başlanacak.