Kobani’ye yönelik IŞİD saldırılarına karşı sürdürülen direnişe destek vermeye gidenlerde Mustafa Can Şeker İstanbul’da toprağa verildi.

Kobani savunmasında yaralanan ve Diyarbakır’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını Mustafa Can Şeker’in (Şiyar Koçgiri) cenazesi Gazi Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Gazi Cemevi’ndeki uğurlamaya HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul Eş Başkanı Cesim Soylu, HDK Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel, ESP İstanbul İl Başkanı Çiçek Otlu, ESP PM üyesi Suat Çorlu, HDP Sultangazi İlçe Eş Başkanları Herdem Sara ve Mevlüt Koç ile Serekaniye’de hayatını kaybeden MLKP’li Serkan Tosun’un babası Niyazi Tosun katıldı.

Gazi Cemevi’ndeki törenin ardından Şiyar Koçgiri’nin cenazesi binlerce kişinin katıldığı yürüyüş ile Gazi Mezarlığı’na götürüldü.

Yürüyüşte “Kerbela’dan Koçgiri’ye Koçgiri’den Kobani’ye direniş büyüyor” ve “Halkların kudretli direnişi kızılbaş yüreklere ışık oluyor” pankartları açıldı, “Şehid namırın”, “Kobani’nin yiğidi Şiyar Koçgiri’ye bin selam” sloganları atıldı.

Cenaze törenine katılan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ yaptığı konuşmada, “Mustafa yoldaş, bu girdiği savaşı kazandı. Onun ölümsüzlüğe gittiği gün Kobani’nin kurtarıldığı gündü” dedi.

Yüksekdağ, Kobani’nin kurtarıldığı günde Mustafa Can Şeker’in Rojava Devrimi gibi ölümsüzleştiğini ifade etti.

Figen Yüksekdağ, “Mustafa, Kobani’nin kurtarılma haberini alamadı, bugün ona sesleniyoruz, sen rahat uyu yoldaş, sen huzurlu ol. Biz kazandık Mustafa yoldaş, biz kazandık. Serkan, Paramaz, Arîn, Sarya biz kazandık. Belki sizler gibi çok değerli canlarımızı hakka uğurladık ama biz kazandık. Sizinle birlikte, sizin mücadelenizle birlikte, sizin o soylu, kahramanca eyleminizle kazandık” diye konuştu.


Mustafa Can Şeker’in babası ise, “Oğlum böyle uğurlanmak istiyordu, ben de onun istediği gibi yoldaşlarıyla, dostlarıyla uğurluyorum. Mustafa Can olarak benim çocuğum, ama şehit hepimizin şehidi. Sizlerin şehidi” dedi.

HDP İstanbul Eş Başkanı Cesim Soylu da Rojava’daki direnişte hayatını kaybedenleri andı ve “Mustafa’nın yaşamını yitirmesi bizlere bu mücadelenin bitmediğini, özgürlüğe ve kurtuluşa kadar devam edeceğini gösteriyor. Kobani, Şengal ve Rojava direnişçileri gibi Şiyar yoldaş da canını bedel vererek bunu kanıtladı” diye konuştu.

HDK Eş Sözcüsü Sabahat Tuncel, “Mustafa heval, giderken arkasında bizlere çok büyük görevler bıraktı. Çünkü o ve onun yoldaşları Ortadoğu’da insanlık için büyük direniş gösterdiler. Onun yoldaşları ve kendisi Ortadoğu’da insanlığa dayatılan ölüm, zulüm ve işkenceye karşı dimdik ayakta durdular” diye konuştu.

Çayan Kaplan / Demokrat Haber Gazi Mahallesi