Kobani’de katliam gerçekleştiren IŞİD’lilerin, Türkiye tarafından geçtikleri iddiaları gündemdeki yerini korurken, Kobani’de öldürülen bir IŞİD’linin üzerinden Akçakale Kaymakamlığı tarafından verilmiş Süleyman Şah Konaklama Tesisi kimlik kartı çıktı.

25 Haziran’da bombalı araçlar ve çok sayıda militanla Kobani’de çoğu kadın ve çocuk 200’ü aşkın kişiyi katleden IŞİD’lilerin Türkiye’den Kobani’ye geçtiğine ilişkin iddialara henüz hükümet yetkilileri tarafından ikna edici açıklama gelmezken, öldürülen IŞİD’lilerin üzerinden çıkan, Türkiye’nin verdiği konaklama kimliği şüpheleri arttırdı.

ANHA muhabiri Mehmet Nuri Ekinci’nin haberine göre, Kobani’deki çatışmalar sırasında YPG savaşçılarının öldürdüğü bir IŞİD’linin üzerinden Akçakale Kaymakamlığı tarafından verilmiş olan AFAD denetimindeki ‘Süleymanşah Konaklama Tesisleri Tanıtım Kartı’ çıktı. YPG/YPJ güçlerinin 15 Haziran günü eil Abyad’ı IŞİD’den kurtarmasının ardından çok sayıda IŞİD’linin Türkiye’ye geçtiği ve bunların Akçakale’de kaldıkları uzun süre konuşulmuştu. Kobani’deki katliamı gerçekleştirenler arasında bulunan IŞİD üyesi Ahmed Hasan’ın üzerinden çıkan AFAD ve Akçakale Kaymakamlığı onaylı kimlik, Türkiye’nin IŞİD’lilerle bağına ilişkin yeni bir kanıt niteliği taşıyor.

YPG’nin Tel Abyad’ı kontrol altına almasından sonra, çok sayıda IŞİD’linin Akçakale’ye geçtiği iddiaları gündeme gelmiş, Urfa Valisi, ‘Akçakale’de IŞİD’liler var mı’ diye soran gazetecileri gözaltına aldırmıştı. Akçakale sınırında IŞİD’li olduğu iddia edilen kişilerin karargah olarak kullandığı bir ev de gündeme gelmiş, ancak yetkililer bu konuda da bir açıklama yapmamıştı. (Evrensel)