YPG ve YPJ güçleri, Kobani'de IŞİD işgali altında bulunan bazı köylere yönelik operasyon düzenledi. Burkan El Fırat güçlerinin de katıldığı operasyonda 5 köy özgürleştirilirken, çok sayıda IŞİD üyesinin de öldürüldüğü bildirildi.

5 KÖY ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ

Operasyonla ilgili yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi (YPG BİM), operasyonda  Xan Memed, Hemdun, Xirab Bergîr, Saqê ve Girêk köylerinin IŞİD'den temizlendiği ve köylerin özgrleştirildiği belirtilerek; "Operasyonda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 2 cenazeyle birlikte çok sayıda cephane ve askeri malzeme ele geçirmiştir," denildi.

YPG Basın Merkezi,  Burkan El Fırat güçlerinin 2 savaşçısının Hemdun köyünde yaşanan şiddetli çatışmalarda yaşamını yitirdiğini de bildirdi.

BOMBALI ARAÇ İMHA EDİLDİ, 9 IŞİD ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, dün akşam Göktepe köyüne yönelik bomba yüklü bir araç ile intihar saldırısı düzenlemeyi planlayan IŞİD'in püskürtüldüğü ve bombalı aracın imha edildiği, 9 IŞİD üyesinin de öldürüldüğü belirtildi.

CİZRE KANTONU'NDA ÇATIŞMALAR

YPG Basın Merkezi Rojava'nın Cizre Kantonu’ndaki çatışmalara ilişkin de bilgi verdi. Dün gece IŞİD'in Til Temir’e bağlı Menacir köyünün 7 kilometre kadar güneybatısında bulunan Ennabiya Sudan Mezrası’na yönelik bir saldırı düzenlediğini açıklayan YPG, IŞİD saldırılarının püskürtüldüğünü ve 4 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, 5'inin de yaralandığını belirtti.

Açıklamada, püskürtülen IŞİD mensuplarının Ennabiya Sudan Mezrası’nın 1,5 km güneyinde bulunan Derxam Mezrası’na kaçmak zorunda kaldığı ve burada da IŞİD karşıtı koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarınca vurulduğu belirtilirken, koalisyonun saldırısı sırasında da 15 IŞİD üyesinin öldürüldüğü kaydedildi.

Koalisyon güçlerinin aynı gece Menacir köyünün 6 km güneybatısında yer alan Lîlan köyünde konumlanan çete gruplarına ait doçka monteli bir aracı içindeki 3 IŞİD üyesiyle birlikte imha ettiği de bildirildi. (ANF)