Kobanê Bölgesi Hükümeti, Kobanê’nin doğusunda 7 köyün boşaltıldığını bildirdi. Hükümet, olağanüstü koşullar nedeniyle yapılan söz konusu uygulama nedeniyle köylerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların durum normale döndüğünde yapacakları açıklama ardından geri dönebileceklerini kaydetti.

Kobanê Özerk Bölgesi Hükümeti, IŞİD saldırıları sonucu Kobanê’nin doğusunda yaşanan gelişmelerle ilgili yazılı açıklamada bulundu.

IŞİD'in iki haftaya aşkın bir süreden beri Kobanê’nin doğusundaki köylere yönelik gerçekleştirdiği vahşi saldırılarının devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Çeteler köylere yönelik saldırılarında füze, havan topu gibi her türlü ağır silahı kullanmakta. Bu topçu saldırılardan ötürü çok sayıda sivil yaşamını yitirdi, yaralandı. Yine ev ve malları yakıldı. Bu nedenden dolayı kadın, çocuk ve yaşlısıyla yurttaşlar ev ve köylerini terk etmek zorunda kaldı” dendi.

Açıklamada, bölge halkının savunmasından sorumlu YPG/YPJ'nin sorumlulukları gereği güvenlik sorunu olan yurttaşları söz konusu köylerden çıkarak güvenlikli alanlara aktarmak zorunda oldukları belirtilerek, bu çerçevede güvenlik kapsamında El-Huriyê, Denay, Benderxan, Um El-Hewa, Curnê Reş, Serzorî ve Kobirlik köylerinin boşaltıldığı kaydedildi.

YPG/YPJ’nin bağlı bulunduğu Meşru Savunma Bakanlığı dahil bölgedeki tüm kurumların çatısından oluşan Kobanê Demikratik Özerk Bölge yönetimi olarak tüm yurttaşların hak ve sorumluluklarda eşit oldukları, onlara yönelik her türlü saldırıyı özgürlük ilkeleri ile halkların kardeşliğine yönelik saldırı olarak gördükleri ifade edilen açıklamanın sonunda şöyle dendi: Muhatap taraflar bu köylerde güvenliği sağladıktan sonra tüm yurttaşları köylerine geri götürecektir. (ANF