Urfa’nın Suruç ilçesinde sınır hattında bulunan Kobani Halk Meclisi Eşbaşkanı Ayşe Efendi, kentte yaşanan gelişmeleri Rojnews’e değerlendirdi. YPG ve YPJ’nin direnişi sonucunda daha önce kentin birçok noktasını ele geçiren IŞİD'in geri püskürtüldüğünü bildiren Efendi birçok bölgenin 'özgürleştirildiğini' söyledi.

Efendi, dün gece güçlerini yeniden toplayarak kente saldıran IŞİD'e darbeler vurulduğunu bildirdi.

ANF'nin yer verdiği habere göre, Kobani'deki son duruma ilişkin Ayşe Efendi şu bilgileri verdi:

Kobanê’de şuanda inisiyatifin büyük bölümü YPG ve YPJ’nin elindedir. Son günlerde yaşanan çatışmalarda DAİŞ’in (IŞİD) büyük kayıpları var. Kobanê sokakları cesetlerle dolu. Bundan dolayı salgın hastalık tehlikesi var. DAİŞ şuanda çok zor durumda. Bunun için Türkiye’ye açılan kapıyı alıp, koridor açmak istiyorlar. 4-5 gündür bunu yapmaya çalışıyorlar. Ancak başaramıyorlar. Her gün onlarca kayıp veriyorlar. Bunun için zaman zaman kimyasal silah kullanıyorlar.

‘GENÇLER YÖNÜNÜ KOBANÊ’YE ÇEVİRMELİ’

Koalisyon güçlerinin hava saldırısını değerlendiren Ayşe Efendi “Koalisyon güçleri DAİŞ’in stratejik noktalarını vuruyor. Eğer bu saldırılar daha etkili olursa DAİŞ üzerinde büyük bir etki yapar. Dünden bu yana Rakka ve Girê Spî’deki (Til Ebyad) bazı silah ve malzeme depoları vurulmuş, bu çok iyi. Bu hedeflerin vurulması oralardan gelecek yardımı önler” diye konuştu.

Ayşe Efendi, "Kürdistan’ın bütün parçaları Kobanê için mücadele etmeli" derken, şu çağrıyı yaptı:

Başta Güney Kürdistan olmak üzere bütün Kürtler Kobanê için savaşmalı. Eğer Kobanê düşürse bütün Kürdistan düşer. Bunu herkes iyi bilsin. Onun için güney, kuzey Kürdistan olmak üzere Avrupa’da yaşayan halkımız eylemlerini arttırsın. Son dakikaya kadar da sokakta olsunlar. Kürt gençleri de yönünü Kobanê’ye çevirsinler, DAİŞ çetelerine karşı YPG ve YPJ saflarında yerini alsınlar.

Fotoğraf: twitter (@arahmangok)