ABD Suriye’de IŞİD’in merkezi konumundaki Rakka kentine şu ana kadarki en büyük hava saldırılarından birini yaptı. Koalisyondan yapılan açıklamada cumartesi gecesi kentte 16 hava saldırısı yapıldığı açıklandı.

Koalisyon Sözcüsü Yarbay Thomas Gilleran saldırıların IŞİD’in Suriye ve Irak’taki hareket kabiliyetini önlemek için yapıldığını belirterek bombardımanların IŞİD’in sık kullandığı geçiş güzergahlarını hedef aldığını vurguladı.

KOALİSYON'UN SURİYE'DEKİ EN BÜYÜK SALDIRISI

Sözcü, “Bu şu ana kadar Suriye’de yaptığımız en büyük saldırılardan biri. IŞİD’in Rakka’dan çıkması konusunda zayıflatıcı etkileri olacaktır” dedi.

Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise kentte birçok noktanın vurulduğunu ve en az 23 IŞİD üyesinin öldüğünü öne sürdü. Gözlemevi ayrıca önceki gün bir okul yakınında IŞİD üyelerini taşıyan bir aracın insansız hava aracıyla vurulması sonucu bir IŞİD üyesinin yanı sıra biri çocuk 6 sivilin de öldüğünü iddia etti.

BOMBARDIMAN, ANTİK KENT'TEKİ KATLİAM GÖRÜNTÜLERİNDEN SONRA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Saldırılar IŞİD’in Palmira Antik Kenti’nin anfi tiyatrosunda 25 kişiyi öldürdüğü görüntüleri yayınlamasının ardından geldi. IŞİD öldürülen 25 kişinin Suriye askeri olduğunu duyurdu.

Ne zaman çekildiği net olarak bilinmeyen yargısız infaz görüntülerinde cinayeti işleyenlerin çocuk yaşta olduğu görülüyor.