Ankara’da 3 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan patlamanın gerçekleştiği aracı Kumrular Caddesi'nde bırakan şüphelinin kimliğinin belirlendiği iddia edildi.

Görgü tanıklarının ifadesi ve mobese kayıtlarını inceleyen Ankara polisinin, bombalı aracı Kumrular Caddesi'ne getiren saldırganın kimliğini tespit ettiği iddia edildi.

İddiaya göre, hakkında yakalama kararı çıkarılan kişinin, bazı polis soruşturmalarında PKK ile bağlantısına ilişkin kayıtlara rastlandı. Bombanın yapımında güçlendirilmiş TNT türü patlayıcı kullanıldığı da kesinleşti.

Polis, görgü tanıklarının ifadesi doğrultusunda çizilen robot resimle mobese kamera görüntülerini karşılaştırdı ve bombalı aracı Kumrular Caddesi'ne getiren kişi tespit edildi.

İddiaya göre ismi açıklanmayan kişinin daha önceki bazı PKK operasyonlarında polis kaydına rastlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu kişiyle ilgili arama kararı çıkardı, sınır kapıları da uyarıldı.

Patlamanın ardından 13 ayrı adrese de baskınlar düzenlenirken, saldırganla ilgili en önemli bilgilerin, aracı park etmek üzere teslim alan otoparkçıdan geldiği belirtildi.

Öte yandan bombanın niteliği konusunda da somut bulgular elde edildi.

Patlamada hayatını kaybeden Durdane Beyhan (60) için Karşıyaka Mezarlığı'nda düzenlenen cenaze törenine katılan Ankara Valisi Alaattin Yüksel, “Bombanın, üzerinde çalışılmış, güçlendirilmiş bir TNT patlayıcı olduğu anlaşılmıştır” dedi.

Ayrıca, soruşturma çerçevesinde cep telefonu baz istasyonu kayıtlarının da araştırıldığı kaydedildi.

PKK, “ANKARA'DAKİ SALDIRIYLA İLGİMİZ YOK” DEMİŞTİ

PKK kaynakları bugün yaptıkları sert bir açıklamayla, “Bu olayla bağlantımız kurularak Kürt düşmanlığı daha da geliştirilmek, sivil insanlarımız hedef yapılmak istenmektedir” demişti.

Ancak daha önce de bu tür tepki çeken ve sivilleri hedef alan saldırılar PKK tarafından lanetlenirken kısa adı TAK olan, Teyrêbazên Azadîya Kurdistan yani Kürdistan Özgürlük Şahinleri bunları üstlenmişti.

TAK bağımsız olduğunu iddia etse de PKK paralelinde bir örgüt olduğu iddiası genel kabul görüyor. TAK yaptığı açıklamalarda sivillere yönelik eylemleri savunmasıyla biliniyor.

Benzer bir yapılanma daha önce Filistin’de de gündemdeydi. El Aksa Şehitleri Tugayı Filistinli El Fetih örgütünün silahlı kanadı olarak biliniyordu. Ancak herkesin bildiğini FKÖ inkar ediyordu ve El Aksa şehitleri Tugayı’nın bağımsız olduğu iddia ediliyordu.