Mardin'in Savur İlçesi'ne bağlı Sürgücü Beldesi'ndeki jandarma karakolunda görevli Erzurum'un Horasan ilçesi nüfusuna kayıtlı olan er Kadir Katran'ın, "arkadaşının silahından çıkan kaza kurşunu ile" öldüğü açıklandı.

 

Sürgücü Jandarma Karakolu’nda bulunan Erzurum’un Horasan İlçesi nüfusuna kayıtlı er Kadir Katran, iddiaya göre dün saat 22.00 sıralarında adı açıklanmayan bir arkadaşının kurcaladığı silahının ateş alması sonucu öldü. Er Kadir Katran’ın cenazesi ambulansla Savur ilçe Devlet Hastanesi Morguna kaldırılırken, olayla ilgili Savur İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.  

 

ANF'nin haberine göre, olay önceki akşam 22.00 sıralarında Sürgücü Karakolu'nda meydana geldi. Önce karakoldan silah sesleri geldiği, hemen ardından 3 askerin nöbet tuttuğu kulübeden otomatik silah sesleri yükseldiği bildirildi. Bunun ardından bir askerin Kürtçe "Ax yadê" şeklinde feryat ettiği duyuldu. Karakola yakın olan evler ve kahvede oturanlar, nöbet kulübesinden 7 el silah sesi geldiğini söyledi. Karakola çok sayıda panzer ve ambulans sevk edilirken, Savur Cumhuriyet Başsavcısı da olay yerinde inceleme yaptı.

 

Erzurum'un Horosan İlçesi nüfusuna kayıtlı Kadir Katran adlı askerin yaşamını yitirdiği, Savur İlçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldığı bildirildi. Askeri yetkililer olayın intihar olduğunu iddia ederken, görgü tanıkları ve bazı askerler, kafasından 7 G3 silah mermisi çıkan Katran'ın Bursalı bir asker tarafından vurulduğunu söyledi.