Kırşehir'de dün Dağlıca ve Iğdır'da ki saldırıları protesto etme bahanesiyle sokağa dökülen grup Kürtlerin işyerlerine saldırmış ve dükkanlarını yakmıştı.

Servet ve Hüseyin kardeşler tekbirlerle yakılan işyerlerine bir pankart asarak "Yüzyıllardır bir bütünüz ve bir bütün kalacağız" dedi.

Kentte sahibi oldukları işyerinin 75 yıldır faaliyette olduğunu, babaları İhsan Beydoğan’dan işi devraldıklarını belirten Beydoğan kardeşler, yakılan konfeksiyon mağazasına siyah zeminli iki pankart astı.

Pankartlardan birinde "Yüzyıllardır bir bütünüz ve bir bütün kalacağız" yazısı yer alırken diğer pankartta ise şu ifadeler yer aldı:

"Mağazamıza yapılan bu saldırı Kırşehir halkı tarafından değil, şehrimize dışarıdan gelen ve ülkemizi iç savaşa sürüklemeye çalışan provokatörler tarafından yapılmıştır."

Olayları, Türk-Kürt kardeşliğinin altına atılan bir ateş olarak gördüklerini belirten Servet Beydoğan, "İnşallah bundan sonraki süreçlerde böyle devam etmez, buna izin vermeyeceğiz. Mağazamıza devam edeceğiz. Bu şehir hepimizin. Kardeşçe yaşayacağız, yaşamaya da devam edeceğiz. Toplumu germemek lazım, kutuplaştırmamak lazım. Bunu biz bir eğitim zayiatı olarak görüyoruz. Bütün halkımız sağduyulu olsun" dedi.