Kırşehir'de Gezi parkı eylemlerine destek için yürüyüş yapan ikisi çocuk 35 kişi hakkında açılan davada iddianamenin kabul edildiği gün duruşma bile yapılmadan beraat kararı çıktı. Hakim Muhammet Turgay Başkan, göstericilerin yürüyüş ve ifade özgürlüklerini kullandıklarını, çevreye zarar vermediklerini eylemin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirtti.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Kırşehir’de, Gezi Parkı gösterilene katılan ikisi çocuk 35 kişi hakkında 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu ihlal iddiasıyla iddianame düzenlendi. Kırşehir 2. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Muhammet Turgay Başkan , geçen 3 şubatta iddianameyi kabul etti ve duruşma bile yapmaksızın tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Hakim Başkan gerekçeli kararında şunları yazdı:

"Sanıkların ve suça sürüklenen çocukların İstanbul’da Gezi Parkı olayları ile ilgili eylemlere destek vermek amacıyla anlatılan eylemde bulunması bir müddet sonra dağılmasından ibaret eylemlerinin, suç unsuru içermeyen slogan atmaları, dağılma sırasında taşkınlık yapmamaları, çevreye de zarar vermemeleri karşısında toplanma yeri eyleme başlama ve bitiş saati dikkate alındığında demokratik hakların kullanılması maiyetinde olduğu ve örgütlenme özgürlüğü bağlamında ele alınan toplantı ve gösteri yürüyüşü yapma özgürlüğünün kolektif niteliği, ifade özgürlüğüne yakından ilişki ve AİHM’in Barankeviche/Russıa kararı ve Yargıtay kararları nazaran alındığında suç unsurunun bulunmadığı...’