Gezi Parkı'nda yüzüne biber gazı sıkılırken fotoğraflanan ve 'Kırmızılı Kadın' olarak anılan Ceyda Sungur'un avukatı Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında dava açılması istedi.

Gezi Parkı protestolarını sembolü haline gelen 'Kırmızılı Kadın ' Ceyda Sungur'a biber gazı sıkan Polis memuru Fatih Zengin'in yargılandığı davanın 2. duruşması görüldü.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 'Görevi kötüye kullanma' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapsi talep edilen tutuksuz sanık Fatih Zengin katılmazken, şikayetçi Ceyda Sungur hazır bulundu.

Radikal'de yer alan habere göre Hakim Muzaffer İren, sanık Fatih Zengin'in avukatına "Müvekkiliniz nerede?" diye sordu. Zengin'in avukatı Ayşe Hocaoğlu Memetoğlu da " Müvekkilim raporlu" diye cevap vermesi üzerine Hakim İren, "Yine mi?" diye sordu. Avukat Memetoğlu da "Müvekkilinin bronşit rahatsızlığı nedeniyle raporlu olduğunu söyledi.

Ceyda Sungur'un avukatı İlkay Bahçetepe de olaya ilişkin diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Emniyet Amiri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca müvekkilimin Adli Tıp Kurumu'ndan raporunun aldırılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Müdürlüğüne yazı yazılarak gaz sıkan, tekme atan model '5' kullanıcısının Fatih Zengin olduğunun ne şekilde tespit edildiği, tespite yarayan bilgi, belge, CD ve tanıkların acilen bildirilmesine karar veren hakim, sanık Fatih Zengin'in bir sonraki duruşmada hazır olması için tekrar davetiye çıkarılmasına hükmetti.

Emniyet Amiri ve diğer sorumlular hakkında başlatıldığı belirtilen soruşturma dosyalarının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan istenilmesine karar veren hakim, (olay sırasında sıkılan biber gazı dolayısıyla) şikayetçi Ceyda Sungur'un belirlenen randevu ile Adli Tıp Kurumu'na sevki ile kati raporun aldırılmasını kararlaştırıldı. İstanbul Valiliği'ne müzekkere yazılarak olaya ilişkin tüm görüntü kayıtları ile Teftiş Kurulu'nun soruşturma evraklarının incelenmek üzere istenilmesine karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 23 Temmuz gününe erteledi.

Öte yandan Ceyda Sungur'un avukatı İlkay Bahçetepe İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na iki ayrı suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı. Sungur'un Avukatı İlkay Bahçetepe, dün yaptığı suç duyurusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkında dava açılması istedi.

Ceyda Sungur'a çok yakın mesafeden biber gazı sıkılması yoluyla kimyasal silah kullanıldığı belirtilen dilekçede, bunun da işkence suçunu ve olası kasıtla öldürmeye teşebbüs suçunun oluşmasına azmettirilmesi suretiyle işlendiği vurgulandı.

Eski tarihli diğer suç duyurusunda ise avukat Bahçetepe, Çevik Kuvvet Şube Müdürü ve biber gazının kullanılması için talimat veren kimliği tespit edilemeyen amirlerin cezalandırılması talep etti.