PKK'ye katılmasıyla gündeme oturan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, Diyarbakır'da oturma eylemine başladı. Sarı, kırmızı, yeşil renkli fuları boynuna takan Erçağan, kızı Deniz'in isyan hakkını kullandığını belirterek, "Bize insan gibi bir yaşamı zehir eden insanlara karşı Deniz'de isyan hakkını kullandı" dedi.

Çocukları dağa çıkmak zorunda kalan ve çocukları tutuklu bulunan ailelerin bir süre önce Diyarbakır Valiliği karşısındaki Anıt Park'ta gerçekleştirdiği oturma eylemini devam ediyor. Gezi eylemleri sırasında "kırmızı fularlı kız" olarak bilinen, gözaltına alındıktan sonra 4 ay tutuklu kalan ve 98 yıl hapis cezası verilmesi sonrası PKK'ye katılan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan da annelerin daveti üzerine sabah saatlerinden Antalya'dan Diyarbakır'a gelerek destek amaçlı oturma eylemine katıldı.

Oturma eylemini yapan anneler ile Erçağan, Anıt Park'ta aralarında Diyar TUHAD-DER, BDP ilçe yöneticileri, Barış Anneleri Meclisi ile çok sayıda yurttaşın katılımı ile basın açıklaması yaptı.

Yaptıkları eylemin temel nedeninin kalıcı barışın gelmesi için olduğunu söyleyen aileler adına konuşan Şerizade Anar, "Kalıcı barış gelişene kadar oturma eylemimizi sürdüreceğiz. Oturma eylemimize misafir ettiğimiz anne ile devam edeceğiz" dedi.

Anar'ın konuşması ardından sarı, kırmızı ve yeşil renkli fuları boynuna dolayan ve eylemi sürdüren annelerin ellerini tutarak konuşmaya başlayan Erçağan, barış için direnen annelerin yanında kendisinin de olmasının oldukça doğal olduğunu kaydetti.

Erçağan, "Bize insan gibi bir yaşamı zehir eden her türlü eğitimden sağlığa, şehirleri başımıza yıkmaya çalışan veya suyumuza el koymaya çalışan insanlara karşı Deniz de isyan hakkını kullandı" diyerek, "İyi ki buraya gelmişim" dedi.

"Umarım barışa köprü oluruz" diyen Erçağan, kalıcı bir barışın sağlanması için gereken ne ise, onun yapılması gerektiğini vurguladı. Erçağan, Kürt halkının taleplerinin aynı zamanda kendi talepleri olduğunu da vurgulayarak, "Aynı zamanda kızımın talebi, özgürlük istemesi, bir hiç uğruna hapis yatmak yerine seçtiği karar, gerillaya katılmak, PKK'ye katılmak veya bir mücadeleye katılmayı tercih etti. Bundan dolayı ilk seferinde de söyledim. Deniz'in kararı benim kararımdır. Deniz eğer doktor olmak istiyorsa, elimden geleni yaparım. Deniz eğer ses sanatçısı olmak istiyorsa, ben elimden geleni yaparım. Deniz, ağaç yetiştirmek istiyorsa, ben elimden geleni yaparım. Çünkü biz anneler, babalar tüm ömrümüzü çocuklarımız için adıyoruz" şeklinde konuştu. (DİHA)