Sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, hayatın tekrar normale dönmesini isteyen Kırklar Meclisi temsilcilerinin ziyaretinde konuşan Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Kürt sorununun çözümünde diyalogun yeniden başlamasını, ölümlerin durdurulmasını istedi. Kışanak, barışa olan inancın yitirilmemesi gerektiğini vurguladı.


Kırklar Meclisi üyeleri Şeyhmus Diken, A. Gaffur Türkay, Ali Ürün, Ali Haydar Çavli, Hidayet Ulugerçek, Yusuf Akbulut, Zahit Çiftkuran ve M. Ali Altınkaynak, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan yazar Şeyhmus Diken, son dönemde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve çatışmalara dikkat çekti. “Biz bir gönüllü örgütlenme olarak bu kanayan yaraya ve trajediye dur demek için bir çıkış yaptık. Ve artık yeter diyoruz. Bu çığlığa ve feryada bizlerde bir ses olmak istiyoruz.” diye konuşan Diken, bu doğrultuda kentte, bölgede ve Ankara’da ziyaretler yapacaklarının bilgisini verdi.

Sokağa çıkma yasaklarının kalkması ve hayatın tekrar normale dönmesinin Kürt sorununun barışçıl ve siyasal yollarla çözülmesiyle mümkün olacağını belirten Diken, bu yüzden görüşmelerinde diyalog ortamına ihtiyaç olduğunu anlatmaya çalışacaklarını dile getirdi. Diken, Kırklar Meclisi’nin diyalog ortamının yeniden tesis edilmesi için hazırladığı dosyayı Kışanak’a verdi.

ÇABAMIZ YIKIM VE ÖLÜMLERİN DURMASI İÇİNDİR

Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak ise, Kırklar Meclisi’nin girişimini anlamlı bulduklarını vurgulayarak, “Umarım sizlerin bu çabaları olumlu bir şekilde sonuçlanır.” dedi. Kışanak, çabalarının yeniden diyalog ortamının oluşması, çatışmanın, yıkımın ve ölümlerin bir an önce durması olduğunu kaydetti.

AĞIR SİLAHLARIN KULLANILDIĞI ÇATIŞMA ORTAMI SON BULMALI 
Siyasi mecrada adımların atılmasının zorunluluğuna dikkat çeken Kışanak, bunun kolay olmadığını, hemen yarın gerçekleşmeyebileceğini; ama barışa olan inancın yitirilmemesi gerektiğini vurguladı. Tarihi eserlere, ibadet mekanlarına yönelik yapılan saldırı ve yıkımın hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade eden Kışanak, ağır silah ve tankların kullanıldığı çatışma ortamının bir an önce son bulması gerektiğini sözlerine ekledi.