Mardin Kırklar Kilisesi papazı Gabriel Akyüz, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'ü makamında ziyaret etti.

Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Mardin İl Temsilciliği yöneticileriyle, 3 yılı aşkın süre tutuklu kaldıktan sonra 20 Şubat'ta tahliye edilen Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk'e geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Heyeti, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Ziyarette konuşan Mardin Kırklar Kilisesi Papazı Gabriel Akyüz, "Hak yerini buldu. Ve sizi tekrar aramızda görmekten çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Sizi çok seviyoruz. İnşallah artık bunlar son bulur. Sizi manastırda ağırlamaktan mutluluk duyarım. Kapımız her zaman size açıktır" dedi.

Türk ise, heyetin gelişinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Biz aynı topraklarda kardeşçe yaşadık. Kültürlerimizi kardeşçe paylaştık. Tutuklandığımıza hukuken baktığınızda hiçbir zemin olmadığını görüyoruz. Tutuklanmamız tamamen siyasiydi. Belediye meclis üyelerimizin 29’undan 25’i tutuklandı. Biz bundan daha zor şartlar geçirdik. Umarız ileride demokratik bir oluşum olur. Ve yine kardeşçe yaşamamıza devam ederiz. Tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum" diye konuştu.