Adana’da bir işadamını öldürmek için 500 bin liraya anlaşan kiralık katil, başından vurduğu işadamı ölmeyince parasını alamadı. Tehdit edildiğini öne süren tetikçi, İHD’ye başvurdu: "Can güvenliğim yok, yardım edin."

 

 

Genellikle kayıp yakınları ve işkence mağdurlarının başvuru yaptığı İnsan Hakları Derneği’ne (İHD) bu kez çok ilginç bir başvuru geldi.

 

Parasını alamadığını ve tehdit edildiğini öne süren bir kiralık katil, İHD’nin kapısını çaldı.

 

Taraf gazetesinin haberine göre; Adana’da yaşayan Ö.A. isimli bir kiralık katil, R.B. isimli işadamını öldürmek için 500 bin lira karşılığında bir çeteyle anlaştığını öne sürdü.

 

Kiralık katilin başından vurduğu işadamı, hayatta kalmayı başardı. Görevini tamamlayamadığı gerekçesiyle Ö.A’ya parası ödenmedi.

 

Tehdit edildiğini belirten tetikçi, can güvenliğinin olmadığı gerekçesiyle İHD’ye başvurdu.

 

Çetede yer aldığını öne sürdüğü bazı emniyet mensuplarının adını da veren Ö.A., dernekten yardım istedi.

 

'HEDEFTEYİM'

Ö.A., dilekçesinde “Beni ‘Konuşursan, başına çok şey gelir’ diye tehdit ettiler. Vicdanen rahatsızım. Yaptıklarımdan pişmanlık duyuyorum çünkü işadamı mağdur edildi. Ben de şu anda hedef halindeyim” dedi.

 

BAŞVURU İLK OLDU

Başvurunun kendilerini şaşırttığını söyleyen İHD Adana Şube Başkanı Osman Kara, “İlk defa böyle bir başvuruyla karşılaştık. Emniyetin üst kademelerine kadar uzanan bir çeteleşmeden bahsediyor. İddialar oldukça vahim, umarım olay aydınlığa kavuşur” dedi.

 

Saldırıdan kurtulan R.B. de tetikçinin iddialarını doğrulayarak İHD, savcılık ve İçişleri Bakanlığı’na başvurdu.

 

ÜÇ KİŞİYE DAVA

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında yapılan suç duyurusunda takipsizlik kararı verildi. Üç kişi hakında ise dava açıldı.

 

Öte yandan, tetikçi Ö.A., başka bir çete davası kapsamında halen cezaevinde bulunuyor.