Diyarbakır Yerel Gündem 21 Gençlik Meclisi temsilcilerini ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Kindar bir gençlik değil, evrensel değerlere, kültürel ve tarihi mirasa sahip çıkan vicdanlı gençlerin yetişmesini umut ediyoruz" dedi.

 

Farklı kesimlerden oluşan gençler, Diyarbakır'daki gençliğin sorunlarını dile getirerek, yaptıkları projeleri anlattı. Nisan ayında, panel, sempozyum, müzik gibi çeşitli etkinliklerin yer alacağı bir gençlik festivali düzenlemeyi düşündüklerini ifade eden gençlik meclisi üyeleri, 2004 yılında Büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle yapmış oldukları protokolü yenilemek istediklerini söyledi.

 

Kent Konseyi Genel Sekreteri Metin Kılavuz, 2012 yılı için çok ciddi planlamalar yaptıklarını ifade etti. Merkezi yapıların dışında çeper mahallelerdeki gençlerin sorunlarıyla ilgili de çalışma yürüteceklerini söyleyen Kılavuz, gençlik meclisinin Kent konseyinin diğer meclisleriyle de ortaklaşa hareket edeceğini bildirdi.

 

Baydemir de gençlere zamanın çok hızla aktığını ve içerisinde bulundukları zamanı iyi değerlendirmeleri gerektiğinin altını çizdi. Gençlerden beklentisini anlatan Baydemir, kendi ana dillerine ve Türkçe'ye hakim olmalarını isteyerek, "Özellikle ana dilinize hakim değilseniz, siz yoksunuz demektir. Çünkü yok edilmiş, asimile edilmiş oluyorsunuz" dedi. Baydemir bu iki dilin dışında yabancı dildeki boşluğun da doldurulması gerektiğini ifade ederek, "Meslek dili olan yabancı dili öğrenmezseniz rekabet etme şansınız kalmayacaktır" dedi.

 

Kendi folklorunu ve kültürel değerlerini önemsemelerini isteyen Baydemir, gençlere mutlaka bir sanat dalıyla uğraşmalarını isteyerek, "Öğrendiğiniz bir enstrüman ilerde sizin ruh doktorunuz olacaktır" diye konuştu. Kültürel ve tarihi mirasa sahip çıktıkları için gençlere teşekkür eden Baydemir, "Kindar bir gençlik değil, evrensel değerlere, kültürel ve tarihi mirasa sahip çıkan vicdanlı gençlerin yetişmesini umut ediyoruz" diye konuştu.

 

Ziyaretin ardından Baydemir, içerisinde Diyarbakır'ı tanıtan materyallerin bulunduğu birer çanta hediye ettiği gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. (haberler.com)