Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kimlik bilgilerinin sızdırılmasıyla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Dün, Associated Press (AP) haber ajansı toplamda 49 milyon 611 bin 709 kişiye ait kimlik bilgilerini barındıran veri tabanını sızdırıldığını iddia etmişti.

AP, internete yüklenen veri tabanını “Bugüne kadarki en büyük kamuya ait bilgi sızıntısı” olarak niteledi.

Veri tabanını ele geçiren bilgisayar korsanlarının kullandığı bilgisayarların sunucularının Romanya’da olduğu, veritabanının yayınlandığı sitenin de, sızıntıları yayınlayan İzlandalı bir gruba ait olduğu öne sürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaştırma, Denizcilik ve haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise “50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı haberi doğru değil. Bu olayın güncel değeri yok” demişti. Yıldırım “Bu haber çok eski bir haber. 2010 yılında da böyle bir iddia ortaya atılmıştı. Şimdi bu, zaman zaman ısıtılıp ısıtılıp gündeme getiriliyor, yeni bir haber gibi servis yapılıyor. Şu an ortaya çıkan haberlerin güncel bir değeri yok” ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise, “Nereden sızdı, nasıl sızdı bilmiyorum. Rakamlara baktığınız zaman Türkiye'deki seçmen sayısına yakın bir rakam. YSK bu seçmenlere ilişkin bilgileri partilerle de paylaşılıyor” şeklinde konuştu.