Gedikpasa Ermeni Kilisesi’nin kapısında havaya ateş açan 2 kişi gözaltına alındı. Kilise sokağında 5 Mayıs 2013 Pazar ayini sırasında, 7 el havaya ateş açılmıştı.

Kumkapı’da, Gedikpaşa Surp Hovhannes Ermeni Kilisesi’nde ayin sırasında havaya ateş edip kaçan şüphelilerden 2‘si yakalandı. İlk ifadelerinde yeni aldıkları kuru sıkı tabancayı denemek için ateş ettiklerini söyledikleri öğrenilen şüphelilerden birinin Ermeni olduğu iddia edildi.

Alınan bilgiye göre; dün Kumkapı’daki Gedikpaşa Surp Hovhannes Ermeni Kilisesi’nin önüne gelen 3 kişi havaya ateş ettikten sonra kayıplara karışmıştı. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis tarafından G. M. (17) ile M. E. (15) gözaltına alındı. Çocuklar, ifadelerinde yeni aldıkları kuru sıkı tabancayı denemek için sıktıklarını söyledikleri belirtildi. İki şüpheli de havaya ateş etmelerinin kiliseye yönelik bir davranış olmadığını da belirtti.

Polisin olayla ilgisi bulunan bir kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

PATRİKHANEDEN AÇIKLAMA

Ermeni Patrikhanesi, pazar günü Ermeni Patrikhanesi’nin karşısında yer alan Ermeni Kilisesi’nin önünde havaya ateş açılması haberiyle ilgili bir açıklama yayınlayarak olayın Patrikhane’nin değil, daha yukarıda bulunan Gedikpaşa Ermeni Ortodoks Kilisesi önünde meydana geldiğini duyurdu.

Patrikhane tarafından yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Patrikhane ve Patriklik Kilisesi üzerine herhangi bir silahlı saldırı gerçekleşmemiştir. Edinilen son bilgilere göre, olay Pazar günü Gedikpaşa Ermeni Kilisesi sokağında cereyan etmiştir. İki veya üç kişi kuru sıkı tabancalarını havaya ateşleyerek sokaktan geçmişlerdir. Olayın kilise ile ilgisinin olup olmadığı henüz kesinlik kazanmış değildir. Gerekli soruşturmalara başlayan güvenlik güçleri, zanlıların yakalanması için çalışmalarını yürütmektedirler.”