CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı eylemleri sırasında bakkala ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülüyle komaya giren ve 269 gün sonra yaşam mücadelesini kaybeden Berkin Elvan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu. 


Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül ile Berkin Elvan'ın ailesinin Okmeydanı'ndaki evine geldi. Burada yaklaşık 25 dakika kalan Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Allah kimseye evlat acısı vermesin. Anne gerçekten acıyı, henüz atmış değil, baba da aynı şekilde. Aileye başsağlığı dileklerimizi ilettik. Bu güzel ülkede hiç kimsenin öldürülmesini istemiyiz. Hele hele de çocukların ölmesini istemeyiz. Sabah ekmek almaya giden bir çocuğun bu şekilde öldürülmesi toplumun vicdanını karartıyor. Aileye başsağlığı dileklerimizi ilettik, acılarını paylaşmaya çalıştık. Ama sonuçta ne olursa olsun, kaybedilen bir evlat.

Dün yine olaylar olmuş. İstanbul’da bir kardeşimiz daha hayatını kaybetmiş. O aileye de Allah’tan rahmet ve başsağlığı diliyorum. Bütün yurttaşlarımızdan şunu istiyorum; sakın ola ki provokasyona gelmeyin. Demokratik yollardan haklarımız arayacağız, bunun mücadelesini yapıyoruz zaten. Daha güzel bir Türkiye, barış içinde yaşayan bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye... Bunu arzuluyoruz; bunun için çalışıyoruz, bunun için mücadele ediyoruz.

Her anne-baba çocuğunu umutla besler. Büyütür, askere gönderir, iş-güç sahibi olmak, evlendirmek, torun sahibi olmak ister. Berkin, 15 yaşında hayatını kaybetti, büyük bir üzüntü. Allah başka acılar vermesin, herkesin başı sağolsun diyorum.”

15 yaşında yaşamını yitiren Berkin Elvan için dün cenaze töreni düzenlenmişti. Berkin Elvan, Okmeydanı'nda düzenlenen törenin ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verilmişti. Törene on binlerce kişi katılmıştı.