CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atlı Spor Kulübünde gerçekleştirilen CHP PM üyesi Ekrem Kerem Oktay'ın nikah törenine gelişinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Akşam saatlerinde Taksim'de toplanan göstericilere polisin müdahalede bulunduğunun hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, hukuk devletinin önemine işaret etti.

"Hukuk devleti ne demektir. Evrensel hukuk demektir. Hukukun üstünlüğü demektir. Anayasa demektir, yasalar demektir" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, anayasada, "toplantı ve gösteri yürüyüşüyünün" silahsız ve saldırısız olmak kaydıyla bir hak olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, "Eğer yurttaşın hakkı silahsız ve saldırısız gösteri yapmaksa bu gösteriyi yapsın. Niye engel oluyorsunuz Elinde bir karanfille Gezi Parkı'na gidecek, yargı kararını tebliğ edecek. Silah var mı elinde, hayır. Saldırı var mı, hayır. Kimin elinde silah var, polisin. Kimin elinde araç var, polisin. Peki ne demektir bu.

Sayın Vali açıklama yapıyor: 'Gösteri yapanlar kanun dışına çıkıyorlar' diye. Sayın Valinin yaptığı açıklama, yasa dışı, hukuk dışı açıklama. Sayın Valiye bir önerim var: Açsın anayasayı okusun, anayasada ne yazıyor... Bu gencecik çocuklar gidecekler oraya, belki şarkı, belki türkü söyleyecekler. Kimseye saldırmıyorlar, kimseyi dövmüyorlar, kimseye biber gazı atmıyorlar, kimseye taş atmıyorlar. Kimsenin elinde silah yok, bu çocuklara neden bu saldırıyı yapıyorsunuz. Yani ülkeyi karıştırmak, hükümetin yetkisinde mi? Neden hükümet bu gençlerin üzerine bu kadar acımasızca gidiyor" şeklinde konuştu.

"BIRAKIN EYLEMLERİNİ YAPSINLAR"

Gençlerin ülkenin geleceği, umudu olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Eylemse bırakın, eylemini yapsınlar. Nedir bunların eylemi. Türkü söylemek, ağaca, çevreye sahip çıkmak istiyorlar. Yargıda bunların lehine karar verdi. Hala hükümet, akıllanmadı mı? Yargı karar vermiş, 'buraya artık konut, AVM yapmayacaksın, Topçu Kışlası yapmayacaksın' demiş. Bunların yargının verdiği kararın da kendisine güç verdiğine inanıyorlar."