Bir hesaplaşmaya dönüşen ‘mafya-siyaset-emniyet’ üçgenine ilişkin partisinin MYK toplantısında değerlendirmede bulunan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun iktidar cephesini eleştirerek “Mafya batağına battılar. Cumhur İttifakı ve mafya iç içe geçmiş. İçişleri Bakanlığı tamamen kirlenmiş” dediği kaydedildi. İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını da değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun “İç siyasete kesinlikle alet edilmemeli. Bu konunun arkasında birlik ve beraberlik içerisinde duralım” ifadelerini kullandığı aktarıldı.

‘BÖYLE BİR İKTİDARDAN BİR AN ÖNCE KURTULMAK LAZIM’

CHP MYK dün Kılıçdaroğlu başkanlığında video konferans yoluyla toplandı. Cumhuriyet’ten Erdem Sevgi’nin haberine göre CHP MYK toplantısında, yurt dışındaki suç örgütü lideri Sedat Peker’in çektiği videolarda yaptığı itirafların gündeme geldiği kaydedildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Mafya batağına battılar. Cumhur İttifakı ve mafya iç içe geçmiş. İçişleri Bakanlığı tamamen kirlenmiş” ifadelerini kullandığı iddia edildi. CHP liderinin ayrıca “Böyle karmaşık ilişkiler yumağına giren bir iktidardan bir an önce kurtulmak lazım. Tüm kurumlar artık yönetilemiyor, savruluyor. Konu sadece mafyanın açıklamaları ile ilerliyor ama Cumhuriyet savcıları bunu araştırmalı. Açıklamalar mafyadan geliyor olsa da biz bunları duymazlıktan gelemeyiz” dediği aktarıldı.

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını da kurmaylarıyla birlikte değerlendiren Kılıçdaroğlu’nun “Bu AK Parti ile CHP arasında bir tartışma ya da polemik değil. Birlik ve beraberlik içerisinde bu konunun arkasında durulması gerekiyor. Bütün konuşmalarımızı ve duruşumuzu buna göre yapalım” dediği ifade edildi. CHP yönetiminin, İsrail’e yönelik kınama içeren bir metin oluşturduğu ve Millet İttifakı yönetimindeki belediyelerle paylaştığı öğrenildi. Bu kapsamda ittifak belediyelerinin Meclis üyeleri, İsrail’e karşı özgür Filistin’in yanında olduklarına yönelik açıklamalar yapması bekleniyor.