72 KESK yönetici ve üyesi hakkında ‘KCK’li oldukları’ iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada tutuksuz yargılanan 50 kişinin ifadeleri alındı. Duruşma öncesinde ise adliye önünde basın açıklaması yapılarak, bu davanın siyasi olduğunun altı çizildi.

KESK’e yönelik 25 Haziran 2012’de yapılan ‘KCK operasyonu’ ile Genel Başkan Lami Özgen’in de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alınmış, itiraz üzerine 6’sı serbest bırakılarak, 22’si tutuklanmıştı. Geçen Nisan ayında görülen ilk duruşmada 22 tutuklu hakkında tahliye kararıyla, davada tutuklu sanık kalmamıştı.

72 KESK’linin tutuksuz yargılandığı bugünkü duruşmada, tutuksuz yargılanan 50 kişinin savunmaları alındı. Mahkeme Başkanı Tayyar Köksal kimlik tespitlerinin ardından yargılanan KESKlilere ‘silahlı terör örgütüne mensup olmaktan yargılandıklarını’ hatırlattı. Köksal, Kürtçe ifade vermek isteyenleri en son dinledi.

Tüm KESK’liler ifadelerini yazılı olarak verdiler ve suçlamaları reddederek beraatlarını istediler.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti haklarında adli kontrol olan sanıkların kontrollerini kaldırarak, duruşmayı 25 Kasıma erteledi.

‘BU DAVA SİYASİDİR’

Duruşma öncesi adliye önünde toplanan KESK’liler açıklama yaptı. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, davanın hukuki dayanaklardan yoksun siyasi bir dava olduğunu dile getirdi. “KESK bugüne kadar hiç bir baskıya boyun eğmedi. Biliyoruz ki bu davanın sonucunda herhangi bir hukuki sonuç çıkmayacak” diyen Tombul, davada yargılananın KESK’lilerin mücadele değerleri ve eylemlerinin tarihi olduğunu ifade etti. (Evrensel)