Malatya’da ihraç ve görevden almalara karşı ikinci kez eylem yapan KESK üyesi, siyasi parti ve dernek yöneticisi 31 kişi gözaltına alındı.

KESK üyeleri, Malatya’da ikinci kez bir araya gelerek ‘İşimi, ekmeğimi geri istiyorum’, ‘Açığa almalar ve ihraçlar son bulsun’ talepleriyle Emeksiz üst kavşağında basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak için bir araya geldi.

Evrensel'in haberine göre, Eğitim Sen Şube Başkanı Tarık Kaya, açıklama yaptığı sırada kamu emekçilerine saldıran polis, aralarında EMEP Malatya İl Başkanı Kemal Gültekin ve il yöneticileri, PSAKD Malatya Şube Başkanı Mehmet Topal, ÖDP Yeşilyurt ilçe Başkanı Ali Osman izci, ÖDP Eski Başkanı ve İl Yöneticisi Hacı Ali Amanat, Kürecikliler Derneği Yöneticisi Hüseyin Dumlupınar ve kamu emekçilerine destek için gelen Öğretmen Hatice Yüksel’in de içinde bulunduğu 31 kişiyi göz altına aldı.

Çevredeki yurttaşların tepki gösterdiği polisler, yurttaşları, ‘Uzaklaşın buradan destek veriyorsanız sizi de alırız’ diyerek tehdit ettiği öne sürüldü.

Gözaltına alınanlar Malatya Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Eylemde Ajans Muhabiri Mehmet Yalman da polislerin sözlü ve fiziki saldırısına uğrayarak alandan uzaklaştırılmak istendi.

Ajans muhabiri Mehmet Yalman ise, “Çekim yapmamıza engel olamazsınız, böyle bir yetkiniz yok” diyerek polise tepkisini dile getirdi.