Hakkari’de 9 askerin hayatını kaybettiği mayınlı saldırı bölgesine giden Barış Anneleri, patlamanın olduğu yere beyaz tülbent bıraktı. Anneler “Keşke onların yerine bizim cesedimiz burada olsaydı” dediler.

HAKKARİ - Kendilerini Van Barış Anneleri İnisiyatifi olarak tanıtan bir grup, bir korucu ile 8 askerin hayatını kaybettiği  Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresinde bir araya gelerek saldırıyı kınadı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki hedef grubuna yönelik başlattığı operasyonlara karşı Van'dan ''canlı kalkan'' yürüyüşü başlattıklarını belirten ve kendilerini Van Barış Anneleri İnisiyatifi olarak tanıtan bir grup kadın dün Hakkari'ye ulaştı.

Sabah saatlerinde Hakkari'den yola çıkan 15 kişilik grup, 17 Ağustos’ta PKK üyelerince düzenlenen saldırıda bir korucu ile 8 askerin hayatını kaybettiği Hakkari-Çukurca karayolunun 12. kilometresine gelerek, patlamanın olduğu yere beyaz tülbent bıraktı.

Saldırıyı kınayan kadınlar adına açıklama yapan Esmer Abi, yaklaşık bir hafta önce bulundukları bölgede 9 güvenlik görevlisinin hayatını yitirdiğini anımsatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yaşanan çatışma ortamının sona erdirmesini ve akan kanı durdurmasını istedi.

''Saldırıda ölen askerler yerine, keşke bizim cesetlerimiz burada olsaydı'' diyen Abi, hiçbir gencin ölmemesi için bedenlerini siper etmeye hazır olduklarını söyledi.

Anneler açıklamanın ardından Çukurca'ya doğru hareket etti. (NTVMSNBC)